Novo trovanje u Kraljevu – uginula četiri šarplaninca!

Četiri šarplaninca pronađena su mrtva 15. marta, u kraljevačkom naselju Ribnica. Dva mužjaka i dve ženke šarplaninca, o kojima niko nije brinuo, pronađeni su mrtvi u blizini kraljevačke Hale sportova, prenosi Blic.

Prema pisanju Blica, do prošle godine je u blizini Hale postojao tor koji su ovi psi čuvali. Neposredno pred meč Dejvis kupa u Kraljevu sve je to sklonjeno, ali su šarplaninci ostali da čuvaju teritoriju. Bili su nerazdvojni, a u prilog tome govori i činjenica da su verovatno otrovani ležali jedni pored drugog!

Prema priči meštana ovog kraljevačkog naselja, psi su već duže vreme u čoporu lutali ulicama Ribnice, naročito oko Hale sportova, bili su neuhranjeni i često su plašili decu, prolaznike i ribolovce na Ibru u neposrednoj blizini.

šarplaninca petface

Radnici komunalne policije i inspekcije nisu pronašli ništa pored tela pasa, što bi moglo da ukaže kako su stradali, a pretpostavke su da su pojeli otrov.

– Država nije mogla da natera vlasnika pasa da ih veže. Dva psa su par dana provela u azilu za pse, ali se vlasnik pobunio i došao je po njih. I nakon toga su ponovo ostavljeni ulici, bili su neuhranjeni i sve su se češće pojavljivali u naselju. To je sigurno izazvalo revolt građana, ispričao je jedan od komunalaca.

Ko će biti odgovoran za njihovu smrt? Trovač? Vlasnik koga po svemu sudeći nije bilo briga za pse? Ostaje da se vidi,..

Izvor: Foto: Blic/Patface

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *