Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Novi Sad: Nikog neće kazniti zbog hranjenja napuštenih životinja

Odluka o zabrani hranjenja napuštenih životinja na javnoj površini ili zajedničkom prostoru stanovanja nikada nije sprovedena tako da se neko kazni zbog svoje humanosti.

lutalice_na_ulici

U saopštenju iz Gradske kuće se navodi da je sporna odluka doneta za vreme mandata prethodne vlasti i da Demokratska stranka sada pokušava političkim manipulacijama i dezinformacijama da unosi nemir među Novosađane.

Odluku koju je Demokratska stranka donela za Novosađane ova vlast neće sprovoditi u punom kapacitetu i slediti njenu oštru i slepu politiku kažnjavanja onih koji hrane napuštene životinje. To je visoko human čin i u Novom Sadu niko neće, kao što je i do sada bio slučaj, biti kažnjen zbog toga što je napuštenom psu dao komad hleba ili vodu. Ponovo pozivamo kritičare koji, radi dobijanja političkih poena, uznemiravaju javnost, da iznesu svoje razloge zbog kojih su tu Odluku predložili na Skupštini grada i potom je usvojili, a sada se nalaze pozvani da kritikuju i prebacuju svoje breme odgovornosti na druge“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su komunalni policajci i inspektori uvek reagovali i reagovaće na pozive i pritužbe građana koji se osećaju ugroženo zbog postupaka svojih sugrađana. “Međutim, i u tim slučajevima nije bilo niti će biti pisanja kazni, već se sve završavava na usmenim opomenama. Nadležne gradske službe pokrenule bi upravne postupke protiv prekršilaca samo u slučajevima drastičnog kršenja pomenute Odluke, na način da se uznemiravaju komšije i izuzetno narušavaju uslovi u prostorijama i objektima zajedničkog stanovanja“.

Navodi se i da se trenutno traži način za sprovođenje planskog i kontrolisanog hranjenja životinja na određenim mestima, čime bi se pored koristi za lutalice, mogao vršiti nadzor populacije napuštenih životinja.