Novi Sad: Labudiće napale kornjače?

Oštećenja na krilima dva labudića nastala su još pre tri meseca kada su ih napale kornjače u Dunavskom parku, saznaje 021.rs.

labudici_povredjeni_600

Kornjače su tada ubile jednog labudića.

Prema nezvaničnim informacijama 021.rs, dva labudića nemaju nikakva nova oštećenja na krilima u odnosu na ona od ranije. Ono što su pojedinci smatrali hirurškim sečenjem je trag veterinarske intervencije izvedene nakon što su labudići spaseni od kornjača mesoždera.

Podsetimo, najpoznatiji novosadski par labudova Isa i Bisa su početkom juna dobili četiri labudića, ali su već posle nekoliko dana svi prebačeni iz Dunavskog parka u Ribnjak jer su kornjače napale labudiće. Tada su veterinari sanirali povrede. Posle dva meseca, Isa i Bisa su sa dva labudića vraćeni u Dunavski park. Ubrzo potom jedan labudić je uginuo od posledica povreda, dok je drugi uginuo prirodnom smrću.

labudici_povredjeni_600_2

Kako 021.rs saznaje, “Gradsko zelenilo” danas bi trebalo da konačno izađe sa informacijama o tome šta se zaista dogodilo sa labudićima i u kakvom su stanju.

Sandra Jovanović iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije kaže za 021.rs da ne veruje da će labudićima izrasti nova krila ukoliko su im kornjače nanele povrede koje su dovele do otkidanja krila.

Tokom vikenda se digla panika da je neko osakatio labudiće u Dunavskom parku, a tim povodom oglasila su se različita udruženja za zaštitu životinja, koja su zahtevala da se počinilac pronađe i kazni.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *