Novi Sad dobio još jedan park za istrčavanje pasa

Teren za istrčavanje pasa u Limanskom parku kod Mosta slobode, površine 5.200 kvadrata, završen je zahvaljujući angažovanju JKP „Gradsko zelenilo”, koje je prostor ogradilo u visini od 1,3 metra i koji je pušten u funkciju u prisustvu direktora ovog preduzeća Aleksandra Bogdanovića. Postavljene su korpe za otpatke, kao i kese za odlaganje psećeg izmeta, šest rekvizita za igranje životinja, osam klupa i info-table. Ceo prostor se sastoji iz dve celine, za manje i za krupnije pse.

moj ns

„Zelenilo” je već uredilo prostor za istrčavanje pasa na Novom naselju, na uglu ulica Bate Brkća i Seljačkih buna, koji je oko 400 kvadrata manji nego onaj u Limanskom parku.

U ovoj godini je planirano da se uredi još devet lokacija za kućne ljubimce.

Skupština grada je nedavno donela Odluku o držanju domaćih životinja kojom se predviđa da se kućni ljubimci, psi i mačke, izvode na posebno uređena mesta. To znači da ta mesta moraju da budu ograđena, imaju rekvizite, info-table s informacijom čemu prostor služi, klupe i posude za sakupljanje otpada.

Do sada je ovih 10 površina bilo samo delimično obeleženo info-tablama, a pojedine lokacije (poput Limanskog parka) bile su u veoma lošem stanju.

Kako su ranije rekli u “Zelenilu”, da bi ove površine bile uređene po najvišim evropskim standardima, potrebno je izdvojiti novac kojeg, za sada, ima samo za površine u parku kod Železničke stanice, u Limanskom parku pored Mosta slobode i na Novom naselju prekoputa Staračkog doma. Biće podignute ograde i konačno jasno naglašeno gde se šetaju psi, a koje površine su namenjene za ljude.

limanki pas1

Ranije je udruženje za zaštitu životinja “PAN” apelovalo na rešavanje ovog problema, što bi dovelo do smanjenja problema napada potencijalno agresivnih pasa na ljude. Prostori će imati klupe, stolove i korpe za otpatke, kao i rekvizite za igranje sa psima.

Inače, ostale površine namenjene istrčavanju pasa su: deo Univerzitetskog parka kod Bulevara cara Lazara, prostor kod okretnice u Ulici Ive Andrića, ugao Bulevara kneza Miloša i okretnice u produžetku Bulevara Jovana Dučića, prostor u osovini Đorđa Nikšića Johana na Novom naselju, Ugao Oblačića Rada, Boška Vrebalova i Milenka Grčića na Detelinari, deo Omladinskog parka, kao i prostor između Bloka VIII i železničke pruge u Petrovaradinu.

Slike: portal mojnovisad

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *