5 znakova koji ukazuju da je pas istrenirao vas

Niste sigurni da li ste dobro istrenirali psa?

Postoje dobre šanse da je upravo obrnuto, a da li je to slučaj i sa vama proverite na sledećih jednostavnih pet načina.

Malo trošite na sebe, ali ne štedite za psa

Cena nije problem kada je u pitanju vaš pas. Naši krzneni prijatelji jedu najbolju hranu, koriste najbolje proizvode za negu i imaju najlepše igračke.  A što se tiče stila, naši psi mnogo su moderniji u odnosu na nas. Oni su “odeveni” da impresioniraju, a ogrlica i povodac se savršeno slažu. Trendseteri su svuda oko nas!

povodac pas

Slobodno vreme provodite sa psom

Da li je slobodan dan rezervisan za vašeg psa? A kada napokon imate malo vremena da provedete sa prijateljima i porodicom, sa sobom vodite ljubimca? Tako smo i mislili.

Pas vama “zadaje” komande

Vaš  pas grebe vrata jer želi da ide u šetnju, obično iz zabave, a retko da bi jednostavno “obavio posao”. Zapravo, ako niste primetili, pas vas je istrenirao da ga vodite tamo gde on želi, piše “Životinje.rs”. Naučio je da ćete na neki njegov gest i ponašanje reagovati na određeni način, naročito onaj koji se njemu sviđa i… To je to! Štenci su obično odlični manipulatori. Sednu pored vrata, malo laju ili cvile i već sledećeg momenta šetaju ponosno napolju i ponosno dokazuju ko dominira.

Vaš pas jedini zapravo mirno spava

pas, krevet, žena, pudlica

U toku noći, vama “pripada” samo mali delić kreveta jer se vaš pas raširio preko celog dušeka. Bitno da je  ljubimac tog dana spavao 14 sati, a vi ćete biti srećni ako ste “skrpili” četiri. Koliko god da ste sna dobili, sigurno ste se probudili ukočeni jer ste se u nekom momentu našli u nezgodnom položaju pokušavajući da zadržite deo dostojanstva u krevetu i ostanete pokriveni.

Više vremena posvećujete imidžu vašeg ljubimca na društvenim mrežama, nego što brinete o svom

Vaš ljubimac ima svoj profil na Fejsbuku ili Instagramu, a u najmanju ruku, njegove fotografije su preplavile vaš profil. Slikate ga gde god da odete ili pravite selfije i to kačite na profil. Vaši prijatelji znaju sve o vašem psu, ali ne i o vama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *