Nepoznati pas mu pravio društvo 124 km kroz pustinju

Ekstremni maratonac Dion Lenard iz Škotske (41) dobio je prijatelja za ceo život na prilično neobičnom mestu – tokom trke kroz kineski deo pustinje Gobi u dužini od 124 kilometra.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Dion je tamo upoznao psa, koji je uskoro dobio i ime Gobi. Malena Gobi je prvo trčala u grupi od stotinak najizdržljivijih takmičara, ali je ubrzo počela da se zbližava s Lenardom, piše “Independent“.

“Na startu drugog dana, Gobi je stala na liniju tik uz mene. Pogledala me je i to je bio naš prvi pravi kontakt. Kada sam počeo da trčim, bila je uz mene. Nisam mnogo obraćao pažnju, niti sam komunicirao sa njom, jer sam mislio da se neće zadržati. Međutim, kada smo završili etapu, ona me je pratila do šatora, a zatim se ušuškala pored mene i zaspala. To je bilo to”, rekao je Lenard.

Njegov cilj je sada da dovede Gobi u Edinburg, ali je procedura prilično komplikovana i skupa. Zato je pokrenuo kampanju na internetu, koja mu je već obezbedila više od 5.000 neophodnih funti.

Sav novac viška Dion će uplatiti nekom od azila za pse, a nada se da će procedura transporta, medicinske provere i sertifikati biti gotovi do Božića.

“Stigla nas je sa hladne strane, verujem da joj klima u Škotskoj neće smetati”, rekao je Lenard.

Izvor: B92

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *