Nemate novac za odelce? Evo kako psu da napravite džemperić

Mnogi misle da su pri samo životinje životinje i da im ne trabaju odelca. Zato trebalo bi da znate da nisu sve rase otporne na niske temperature. Svaki pas je drugačiji i prema njemu se tako i postavite, makar to značilo da mu treba kaput.

Međutim, nemate novac, ili je vaš pas još uvek štene i naravno da će da raste. pa je  bez veze je da mu kupujete kaputič kad će ga prerasti vrlo brzo.

Zato je bolje da mu sami napravite neko odelce. Najjednostavnije je da svom psu napravite džemper ili kaputić od vašeg starog duksa ili džempera. naime, isecite rukav, uzmite rukav, izmerite psa i napravite ruše za prednje noge. Dobićete idealan kaputić, bez da ste portošili novac.

Pri pravljenju  odgovarajućeg odevnog komada za svog ljubimca, obratite pažnju na to u čemu se oseća prijatno. Garderoba nikako ne treba da ga steže ili sputava, već da se pas u njoj oseća prijatno.

Prvih nekoliko dana bi bilo dobro da navikavate psa na novo odelo i pustite da ga nosi po kući nekoliko sati. Tako, kada dođe vreme za šetnju po snegu, neće biti potrebe za ubeđivanjem i neprijatnostima pri oblačenju!

U zavisnosti od toga kojoj rasi pripada vaš ljubimac, evo kako da znate treba li vašem psu garderoba:

1. Karakteristike krzna

Psi s kratkom i glatkom dlakom nemaju dobru toplotnu izolaciju. Ali ako pas ima gustu dlaku, veovatno je dobro zaštićen od hladnoće, to ipak ne znači da i ne njemu ne možete kupiti kaputić.

2. Starost

Ako imate starijeg psa, postoji mogućnost da je manje tolerantan na niske temperature pa mu odelce dobro dođe. Gledajte po sebi: ako je vama hladno, verovatno je i njemu.

3. Zdravstveni status

Ako je vaš pas bolestan, ako pati od osteoartritisa, niske temperature mogu za njega da budi vrlo neprijatne. Životinje koje se oporavljaju od bilo kakvih bolesti, manje su otporne na niske temperature bez obzira na debljinu krzna i gustinu dlka.

4. Vrsta

Psi s manje telesne masnoće najverovatnije treba da nose zimsko odelo, isto kao i određene vrste kao čivave i mršavi hrtovi.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *