Nema ništa bolje od domaće kuhinje

Kako biste se lakše snašli u pripremi hrane za ljubimce, donosimo vam 5 saveta.

Vaš dlakavi prijatelj predstavlja vam više od običnog kućnog ljubimca. Toliko vremena, pažnje i veselja podelite zajedno da ste počeli da ga doživljavate kao člana porodice i, naravno, za njega želite samo najbolje.

A, kako bi bilo da se isprobate u kuvanju obroka za vašeg psa ili mačku? Nema ništa bolje od domaće kuhinje, kažu.

Kako biste se lakše snašli u pripremi hrane, donosimo vam 5 saveta na koje treba obratiti pažnju ukoliko želite da svom ljubimcu osigurate zdravu i finu domaću hranu.

1. Pratite prehrambenu piramidu

Kuvanje za ljubimca, što se nutritivnih sastojaka tiče, jednako je kuvanju za dete. Rafiniranom šećeru i brašnu, kao i trans-masnoćama tu nema mesta.

2. Nove namirnice uvodite postupno

Probava kućnog ljubimca ume da bude “temperamentna”, pa nove namirnice uvodite polako i pratite eventualne promene poput proliva i promena u ponašanju.

ishrana

Isprobavajte različite sastojke kako biste otkrili šta njihova probava može da podnese i šta im, na kraju krajeva, prija.

3. Smeđi pirinač podstiče probavu

Kad uvodite ljudsku hranu u prehranu vašeg ljubimca, a posebno ako je reč o mesu, preporučljivo je kombinovati ga sa smeđim pirinčem.

4. Nemojte začinjavati hranu

Nepce vaše mačke ili psa nije tako sofisticirano kao ljudsko pa mu neslana i nezačinjena hrana neće biti neukusna, a veće količine soli, šećera i začina im štete i više nego nama.

5. Jogurt je super

Lactobacillus (acidophilus) čini jogurt probavljivijim za vašeg ljubimca (mnoge životinje ne podnose laktozu). Osim toga, jogurt je izvor “zdravih” bakterija koje će podstaći probavne procese, a bogat je i kalcijumom koji će ojačati njegove kosti i zube.

Izvor:B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *