Nema kraja optužbama i cinizmu: Zašto šetaš psa a, ne dete?

Verujem da se mnogima dogodilo da bez: “Dobar dan” ,čuju na ulici optužbu ili pitanje: Zašto šetaš psa a, ne dete? ,”Hraniš dzukele a, toliko je gladne dece” ” Vidi ,navlači nam pse ovde, izujedaće nam decu”

Nema kraja optužbama i cinizmu.

Imam decu,šetam psa jer ga volim.On je član moje porodice.Vole ga i moja deca.Odrasla su uz njega i naučila da poštuju svačiji život.Bio to pas,mačka,hrčak ili čovek.Moja deca će Vam reći “Dobar dan” kada prođu kraj vas i neće vas pitati “Zašto ste kupili hleb i paštetu a, ne pogaču i kilogram mesa?”

Neće vas pitati, zato što je to vaš novac i sa njim imate prava da radite šta hoćete. Neće vas pitati zato što je to nepristojno.


vlasnikpsa

Nepristojno je zavlačiti ruku u tuđi dzep i viriti u tuđi lonac.Vi sa Vašim novcem nahranite gladnu decu, niko od ljubitelja životinja vam to neće zameriti niti će reći : “Zašto hraniš dete a, ne psa?”Onaj ko voli i pomaže životinje, koje ni hvala ne mogu reći, sasvim će sigurno pomoći i čoveku.

Psi se nisu sami stvorili na ulici.Vi ste ti koji su izbacili psa  zato sto je porastao.Bili ste jako zbunjeni što nije ostao štene koje ste kupili da se Vaše dete poigra sa njim.Vi ste ti koji su citavo leglo štenaca spustili kraj tuđeg dvorišta, računajući na to da će ih već neko uzeti.Pas nije igračka! On je živo biće!

I na kraju,ne postavljajte tako bezobrazna pitanja, upoređujući ljubav prema psu i  ljubav prema detetu jer te dve ljubavi ne isključuju jedna drugu, jer možda onaj kome ste pitanje postavili ne može imati decu.Možda ste mu sipali so na ranu.Razmislite o tome.

Ja se samo okrenem ka svom psu,pogledam u te oči pune ljubavi i kažem : Daj šapu.Idemo dalje.

On razume.

Vi necete čak i kada bih se iz petnih žila potrudila da Vam objasnim.

Izvor:olivera3olja

5 Comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *