Nekoliko dobrih razloga zašto psa treba voditi kod profesionalnog grumera

Zbog besparice mnogi vlasnici pasa, počeli su da šišaju svoje kućne ljubimce. Istini za volju, psi i tada izgledaju urednije ali ipak ovaj posao bi trebalo prepustiti profesionalnom grumeru. Evo i zašto.

Neki psi prosto moraju da posete profesionalne grumere, jer to iziskuje njihova dlaka. Dugodlaki psi i oni sa kovrdžavom dlakom moraju češće da idu kod frizera za razliku od kratkodnaloh pasa.

Za kratkodlaku rasu pasa, poput staforda ili Džek rasela nije toliko vitno da posećuju profesionalce. Ove vrste rasa se lako mogu negovati i kupati kod kuće. Ipak, ako i ove rase pasa planirate voditi na izložbe najbolje bi bilo da posetite grumera, jer on najbolje zna kako da sredi dlaku vašeg mezimca. Shou stilovi se vremenom menjaju, a jedino frizer za pse zna koja frizura najbolje odgovara za specifičnost dlake i uvek će vam dati i savet u vezi sa tim.

Grooming

Sem toga, postoje i druge prednosti kada posetite dobrog grumera. Profesionalni grumer će povećati volumen dlake vašeg psa, a njegov alat i oprema koje koristi u salonu su generalno bolji od onih koje vi koristite kod kuće.

Naime, svaki dobar grumer ima znanje, jer za to se i školovao, a i veštiji je za šišanje ili trimovanje dlake pasa. Grumeri uvide i sve mane vašeg psa, pa vešto znaju da prikriju sve nedostatke, a ujedno izbalansiraju sve to kroz frizuru.

Profesionalni grumer može i da poboljša krzno određenim rasama psa. Grumeri koriste najbolje šampone i sredsta za očivanje dlake, a posavetovaće vas koji šampon bi trebalo da koristite za psa kako bi se poboljšao kvalitet dlake.

Ponekad vlasnici ne primete da pas ima leglo buva, a oštro oko grumera i to će vrlo lako uvideti.

U Novom Sadu, ali i ostalim gradovima u Srbiji postoji veliki broj grumera, a na vama je da odlučite kod koga ćete voditi vašeg psa. Pri tome nemojte gledati na cenu, već na profesionalizam koji vam oni pružaju.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *