Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Neka avantura počne! Evo zašto su Mushroom šatori postali hit za decu i njihove pse…

Aleksandra Botić iz Novog Sada od hobija je napravila pravi biznis a danas su njeni proizvodi odnosno šatori za decu prepoznatljiv brend u Srbiji. Uglavnom kada neko čuje za Šatori Mushroom zna o čemu se radi, a nedavno je ova mlada dama počela da prvi šatore i za pse, što je oduševilo većinu vlasnika pasa.

Odakle ideja da pokrene ovaj posao, zašto se opredelila za decu i pse, saznajte u sledećim redovima….

– Uvek sam imala više hobija i više poslova koje sam istovremeno radila. Oni nisu bili uvek usko povezani, ali u jednom periodu sam u isto vreme radila kao voditelj, vaspitač i nastavnik engleskog jezika.
Znala sam da mogu više i bolje i da neke od ideja koje sam imala za pokretanje neke moje price, mora zaživeti – priča za portal Pas za vas Aleksandra Botić.

Kako kaže, jedna od tih ideja je bila i Savršen kutak za igru – šator. Pošto je po struci pedagog i većinu svog radnog veka je provela radeći sa decom, baveći se njihovim razvojem, vaspitanjem i ono što je najvažnije bilo za njen sadasnji posao, bavila se dečijom igrom, njihovim željama, potrebama i mogućnostima.

– Šatori su dizajnirani tako da zadovoljavaju sve dečije potrebe, razvijaju motoriku, podstiču maštu i kreativnost, uče decu da čuvaju i cene ono što im je dato od prirode. Svi materijali koji se koriste su prirodni i veoma kvalitetni. Konstrukcija je od punog kvalitetnog drveta i poseduje specifičan patent za spajanje. U moru plastike i gume koja nas sve više guši, želela sam da dizajniram i stvorim jedan kutak koji će biti 100 posto ekološki i koji će moći da se nasledi, kao nekad kada smo i mi nasleđivali kvalitetne igraćke i igre od starijih braća i sestara – kaže sagovornica.

šatori se rade u tri veličine i napravili su tri modela: M1 za plažu, M2 osnovni uglavnom za dvorišta i sobe i M2 kombinovani uglavnom za sobe jer je kako Aleksandra otkriva konstrukcija bela i prilično osetljiva. Takođe M3 model koji je za plažu ili sobu, sa strane ima džepove za igračke.

-Prvi put smo predstavili naše šatore na ART ECO MARKETU u Novom Sadu pre skoro 3 godine, i reakcije su bile fenomenalne. Nekoliko meseci pre toga smo uveliko pravili šatore za klince, to je uglavnom bilo za poznanike i prijatelje – navodi Aleksandra.

Primetili smo kako su se deca zavlačila i igrala, jednom rečju uživali su, kako klinci tako i roditelji koji su tražili da se slikaju sa šatorima. Ona dalje navodi da su bukvalno bili prava atrakcija.

A da joj nije stalo samo do zarade, govori i činjenica da su se uključivali i u veliki broj humanitarnih akcija, gostovali su na svim tv stanicama KANAL 9, RTV, TV PINK, TV PRVA.
Njihovu interesantnu priču preneli su i svi vodeći elektronski mediji. Do sada su napravili veliki broj šatorčića različitih dezena i veličina i najlepši je osećaj kada se dobije feedback od roditelja, a još važniji su utisci dece, da su oduševljena i mnogo su zbog šatora srećna!

Da se ova priča pokazala kao odlična, kazuje i podatak da u poslednje vreme sve više vlasnika kućnih ljubimaca traži šatore za svoje pse.

-U poslednje vreme dobijamo puno upita da li mogu i ljubimci da borave u šatoru jer sve veći broj dece ima kućne ljubimce, pretežno pse, a na našu veliku radost jer i mi jako volimo životinje i imamo nekoliko pasa.

Skoro smo pravili šatore, manjih dimenzija za mace i zečeve a za pse obično roditelji biraju neki malo veći kako bi i deca i pas mogli da borave u zajedno u šatoru – priča Botićeva i dodaje da nema detinjsta bez minimum jednog psa i nekog improvizovanog skrovišta koje smo svi pravili kada smo bili mali.

Ukoliko i vi želite jedan ili više ovakvih šatora kontaktirajte Aleksandru preko FB stranice Dečiji šatori Mushroom