Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Nega psa: Kada je idealno vreme za kupanje šteneta

Verovatno ste se nekad zapitali kada je pravo vreme za kupanje štenaca. Ukoliko imate dilemu, ovde smo da vam odgovorimo na to pitanje.

Novorođeni štenci ne moraju da se kupaju sve dok ne navrše oko tri meseca, a i većina šampona su za pse koji su starosti najmanje 3 meseca, međutim, i dalje možete kupati mlade štence ako su vidno prljavi ili su jakog i neprijatnog mirisa .

Napravite dobar izbor šampona

Važno je obratiti pažnju na etiketi šampona, jer nisu svi šamponi pogodni za sve štence. Deklaracija bi trebalo da obezbedi informacije, kao što je starosno doba u kom je šampon bezbedano upotrebljiv za štence.

Većina šampona za pse na tržištu ne preporučuju se štencima do 12 nedelja, ali ako je vaš četvoronožni prijatelj zaista prljav zbog istraživanja po vašem dvorištu, napravite dobar odabir šampona, razblažite sa vodom i pripazite na oči i uši vašeg malog drugara.

stene kupanje

Kao i kod nas ljudi, njihovi tipovi kože mogu da variraju, pa ako vidite da vaše štene ima suvu ili osetljivu kožu, kupite šampon za suvu i osetljivu kožu.

Novorođeni štenci

Tek rođeni štenci  bično se ne prljaju kao stariji štenci, s obzirom na to da se ne igraju toliko i ne istražiuju. Ali, ako to ipak urade, a majka nije tu da ih liže i očisti, potpuno je bezbedno da ih obrišete nežno sa toplim i vlažanim peškirom.

Ako kupate veoma mlado štene, važno je da posle kupanja bude na toplom, kako bi se osušio.