Nega dugodlakih pasa

U najvećem broju slučajeva, o nezi krzna potrebno je da se vlasnik informiše u nekom od specijalizovanih salona za pse, gde će profesionalci predložiti najbolji tretman za vašeg psa.
 jorksirski-terijer
Pogrešno je uverenje da će se savršena forma krzna očuvati ako samo ponekad posetite salon za negu dlake vašeg ljubimca. Nije dobro zapustiti negu dlake, koja je sastavni deo odgovornog odnosa prema životinji.Što se tiče ”brkova”, vlada pogrešno mišljenje da oni utiču na ravnotežu psa. Centar za ravnotežu smešten je u mozgu, dok se nadražaji primaju iz unutrašnjeg uha. Dlačice pored usta taktilni su organi čula dodira i primaju nadražaje iz spoljne sredine, zbog čega se ne preporučuje njihovo skraćivanje. Ukoliko ih ipak skratite, to se neće negativno odraziti na psa, a brkovi će ponovo izrasti.

Author: Ljiljana

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *