Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Ne volite duge šetnje? Ovo su idealne rase pasa za vas!

Lenji ste, ali volite pse. Ipak, ne volite duge šetnje i više vam prija izležavanje u krevetu i ćaskanje u kafiću nego šetnja po parkiću ili u nekoj obližnjoj šumici. Postoje rase i za takve vlasnike. Ipak, ono što naglašavamo jeste da psi ipak moraju da idu u bar jedanu dužu šetnju tokom dana ili bar na druženje u park sa drugim psima.

Ipak, postoje i rase koje ne pate preterano za fizičkom aktivnošću i koje će pre provoditi dane s vama u krevetu ili na fotelji.

 

Evo koje su rase idealni prijatelji za lenjivce:

Engleski buldog – Ovaj pas samo želi da se privije uz vas, da ga češkate i zajedno uživate. Smetaju im visoke temperature i brzo se umore kada su u dužoj šetnji. Oni su najbolji cimeri na svetu.

Ši cu – Najviše vole fizičku aktivnost koja zahteva skakutanje za vama u stanu. Nisu oduševljeni dugim šetnjama pa će obožavati da s vama gledaju televizor, spavaju i izležavaju se.

Čau čau – Ovaj pas provodi više vremena na kauču od vašeg nezaposlenog cimera, brata ili sestre. Više voli kauč od parka, naročito tokom leta, tada ne želi ni da pomisli da izađe iz klimatizovanog stana. Zimi je već malo drugačije, ali šta je lepše od maženja na sofi?

Kavalier king čarls španijel – Ova tiha maza pravi je pas za stan. Dovoljna su mu dva-tri kruga oko dnevne sobe i eto ga u vašem krilu kako slatko drema.

Baset – Lenji su samo kada su kod kuće. Čim izađu napolje, u stanju su da trčkaraju i njuškaju satima. Kada su u kući, uživaće u sofi, a ako imate i druge ljubimce, najverovatnije će se sklupčati s njima na kauču.

mops

Mops – Ovaj urnebesni pas ne traži mnogo aktivnosti. Ne prijaju mu visoke temperature, a i tokom zime voleće da duže spava s vama i da izvodi ludorije po kući. Međutim, kako su skloni gojenju, nemojte ga pretvoriti u kauč-psa, već ga redovno izvodite kako ne bi postao debeljko.

Patuljasti pinč – Iako je znatno energičniji od drugih rasa na ovoj listi, zbog svoje minijaturne građe idealan je za život u stanu. Ako imate veći stan ili kuću, uživaće dok trčkara i neće mu faliti drugih aktivnosti. U proseku spavaju osam sati tokom noći – blago njima.

Boston terijer – Kada se istrče i izigraju napolju, u stanu ih nećete ni primetiti. U stanju su da satima leškare dok ih češkate.

Bul mastif – Oni su prirodno tihi i opušteni psi, vole da leškare i da se „razvlače“ po kući. Biće srećni dok god imaju udobno mesto za dremku.

Pekinezer – Nisu lenji, vole da jurcaju i da se igraju, ali će kod kuće biti mirni. Obožavaju krilo svog vlasnika pa će najveći deo vremena u kući provesti baš na tom mestu.