Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Ovo su najpogodnije rase pasa za držanje u stanu

To što nemate kuću s dvorištem ne mora da znači da treba da zaboravite na druženje s ovim predivnim četvoronošcima…

Pudla

Svi tipovi pudlica su idealne za vlasnike koji pate od alergije, jer se skoro uopšte ne linjaju. Karakteriše ih sjajna, gusta kovrdžava dlaka koja retko otpada. Iapk to ne znači da je dlaka jednostavna za održavanje. Neophodno je redovno četkanje jer se dlaka lako zamrsi i pokupi prljavštinu. Veliki broj vlasnika pudli, problem održavanja krzna rešava šišanjem. Kratka frizura, sa dužim delovima na šapama i oko vrata izgleda vrlo atraktivno. Ova rasa je vrlo društvena i tolerantna pa se preporučuje porodicama sa malom decom. Stalno su na oprezu i laju čim osete opasnost kao pravi čuvari.

Kovrdžavi bišon
Ovaj pas u proseku teži između tri i 5,5 kilograma, pa predstavlja odličan izbor za male stanove. Uprkos tome što je energičan i uvek spreman za igru, prilično tiho laje.

Bostonski terijer
Poznat još i kao “američki džentlmen”, ovaj pas je malog rasta i nije mu potrebno mnogo vežbe. Zato nema potrebe da brinete što nemate kuću sa dvorištem, piše “Pet gajd”.

Čivava
Pripadnici jedne od najmanjih rasa – teže tek oko kilogram i po – lako će se smestiti čak i u najmanje stanove. Iako imaju tendenciju da budu izuzetno glasni, problem se može lako rešiti pomoću dresure.

Jazavičar
Ovi duguljasti, kratkonogi lepotani jedni su od najžustrijih čovekovih najboljih prijatelja. Ako želite ljubimca sa izraženim karakterom, jazavičar je pravi pas za vas.

Engleski buldog
U pitanju je još jedna rasa kojoj neće smetati to što nemate dvorište. Jednom kada izađu iz puberteta, ovi psi najviše će uživati u izležavanju u blizini njihovih vlasnika.

Francuski buldog
Zbog preslatkih ušiju, neodoljivog izgleda i vrlo opuštenog stava, ova rasa u poslednje vreme među stanarima postaje sve popularnija.

Nemačka doga
Uprkos tome što se svrstavaju u divove među psima, ovi psi izuzetno su nežni, tihi i po prirodi neaktivni.

Kavalir king Čarls španijel
Osim što je vrlo tih, ovom minijaturnom španijelu potrebna je samo jedna šetnja dnevno i četkanje jednom u nedelju dana.

Mastif
Još jedna velika rasa kojoj ne smeta život u stanu. Ovo su psi vrlo blagog karaktera, koji ne troše mnogo energije.

Mops
Ovi psi izuzetno su šarmantni, a zbog kratke dlake ne zahtevaju mnogo nege. Zbog malog rasta vrlo su pogodni za stanove.