Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Na terenu za pse već izlomljene klupe!

Dve od pet klupa na ograđenom terenu za istrčavanje pasa na Novom naselju polomljene su ovog vikenda.

FOTO: Već polomljene klupe na terenu za pse na Novom naselju

Na klupama su polomljene daske za sedenje.

Marija Bandić (51), koja često posećuje ovaj prostor sa svojim psom kaže za 021 da je iznenađena prizorom koji je zatekla u nedelju ujutro. – Zašto je neko baš ovde lomio? I kolika je snaga bila potrebna da se uopšte polome ove daske? Mnogo su ljudi besni, pre svega omladina, stalno su nešto besni pa se na ovaj način prazne. Ta srdžba se nagomilava i traje ovde već dugo dugo, od devedesetih. Samo se prenosi s generacije na generaciju, ništa me više ne čudi – ispričala nam je ova Novosađanka.

Direktor Gradskog zelenila Aleksandar Bogdanović, preduzeća koje se stara o ovim terenima, kaže za 021 da će klupe brzo biti zamenjene. – Radnici će već danas odneti devastirane klupe i sutra doneti nove. Ali nije to problem, prosto ne mogu da verujem da neko u sred noći dođe na teren za pse i onda lomi klupe. To je van svake pameti – kaže Bogdanović.

Podsetimo, na uglu ulica Bate Brkića i Seljačkih buna na Novom naselju krajem oktobra otvoren je prvi ograđeni prostor za istrčavanje pasa u Novom Sadu. Ima površinu od 4.000 kvadrata, na njemu su posađene mladice više vrsta drveća, postavljeno je šest rekvizita za igru pasa, pet klupa i česma, a sve je ograđeno žičanom ogradom visine 1,3 metara.

Još jedan teren dobili su nedavno i Limančani i on se nalazi u Limanskom parku, a biće ih ukupno deset u celom gradu do kraja godine.

Autor: 021.rs