Možda je atraktivno, ali je veoma opasno!

Srbija, ali i zemlje u okruženju su danima okovane ledom. Brojne vodene površine pretvorile su se u prirodna klizališta pa mnogim ljudima i deci izgledaju atraktivno, toliko da ne mogu da odole da se po njima prošetaju ili da se okušaju u klizačkim sposobnosti. Takođe, čest slučaj je da se nasred takvih “klizališta” viđaju i psi!

Koliko god vam se takva igra činila atraktivnom pozivamo vas da je izbegavate jer ako led pukne, a vi završite li u hladnoj vodi ili ispod leda posledice mogu biti tragične!

Ne verujete? Ovo su samo neki od primera:

Mladić iz Rume propao kroz led pritrčao mu pas
Ovog meseca je mladić iz Rume propao kroz led na jezeru Borkovac kod Rume i spasao se pravim čudom.

Mladić je hodao po zaleđenom jezeru, na oko 15 metara od obale, kada je led popustio pod njegovim nogama i on je upao u vodu. Kako kažu lekari, ostao je živ pravim čudom, pošto je voda na mestu gde je upao duboka oko tri metra.

Mladiću nije mogao niko da pomogne, već je sam uspeo da se izvuče i dopuzi po ledu do obale, a prvi mu je pritrčao njegov pas.

Foto: 123rf.com

Propao pas
Zahvaljujući vatrogascima iz Vajt Lejka u Mičigenu iz ledenog jezera je spasen 14-godišnji pas. On je zalutao i dok je hodao po tankom ledu, upao je u ledenu vodu.
Pas je odlutao i nije ni slutio da zapravo hoda po tankom ledu jezera. Ubrzo je pod njegovom težinom led pukao i kuca se našla u ledenoj vodi. Da ga vatrogasci nisu spasili pas bi se zasigurno udavio.

Kuca je nakon spasavanja zbog zdravstvenih problema uzrokovanih boravkom u hladnoj vodi završio kod veterinara, ali oporavlja se i ovaj nemio događaj neće imati teže posledice.

Pogledajte kako je izgledala akcija spasavanja:

 

Propao na motoru

Žitelji Bele Crkve već neko vreme koriste zaleđeno jezero da bi uživali u zimskim čarolijama

Inače, žitelji Bele Crkve već neko vreme koriste zaleđeno jezero da bi uživali u zimskim čarolijama, ali led je počeo da se topi u priobalju, a Damir je svedok toga…

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *