Mitrovčani izglasali: Sledeće godine izgradnja azila za pse

Sremska Mitrovica – Glasanje za projekat koji će se naredne godine realizovati novcima iz budžeta Grada Sremska Mitrovica zvanično je završeno u petak, 4. decembra, a Mitrovčani su većinom glasova odlučili da u budžet Grada 2016. godine uđe projekat „Izgradnja azila za pse“.
Glasanje je realizovano u okviru projekta „Participativno budžetiranje“, koji sprovode nevladine organizaije BIRN Srbija i NALED zajedno sa Gradom Sremska Mitrovica.

azil-za-pse-kruirrs

Građani Sremske Mitrovice prvo su dobili mogućnost da predlože projekte, a zatim i da glasaju za onaj za koji misle da je najbolji.  Mitrovčani su glasali jednostavnim zaokruživanjem rednog broja projekta i ubacivanjem glasačkog listića u kutiju koja se nalazila u Gradskom uslužnom centru.

Glasanje je trajalo nešto više od nedelju dana, a od 595 listića, koliko je bilo ubačeno u kutiju, najviše glasova je dobio 2. predlog „Izgradnja azila za pse“ (272 glasa), sledeći je izgradnja biciklističke staze sa 171 glasom. Projekti za koje su Mitrovčani mogli da glasaju su: 1. Unapređenje javnog gradskog prevoza i modernizacija autobuskih stajališta 2. Izgradnja azila za pse 3. Popravka i opremanje dečjeg igrališta iza Arhiva Srem 4. Izgradja adrenalin parka 5. Izgradnja biciklističkih staza Projekat „Participativno budžetiranje“ je finansiran od strane Evropske Unije i Kancelarije za saradnju sa civilnim sektorom Vlade Republike Srbije, a pored Sremske Mitrovice sprovodi se u još devet gradova i opština u Srbiji.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *