Mislite i na njih: Napunite činiju sa vodom i stavite je ispred zgrade!

Vrelina je u vazduhu, na asfaltu, gori i nebo i zemlja, a vi ste se sa vašim psom povukli u hladovinu, otišli ste na kupanje ili ste pobegli na selo daleko od gradske žege.

Na taj način ste pomogli vašem ljubimcu, a da li ste pomogli i drugim psima. Lutalice žive tu kod nas i oko nas, možda su za mnoge neprimetni, i bez obzira na to da li ih volite ili ne apelujemo da pokažete malo ljudskosti – siđete ispred svoje zgrade s činijom punom sveže vode. Ako vam nije problem tu vodu promenite bar tri puta u toku dana.

psi-lutalice-ilustracija

Meteorolozi već danima najavljuju pakleno leto s temperaturama do 40 stepeni. Poslušno pratimo savete lekara i veterinara, pa se često rashlađujemo, jedemo laganiju hranu i pijemo dosta tečnosti.

Kada je reč o našim ljubimcima, redovno im dolivamo svežu vodu u činiju, a zajedničke šetnje praktikujemo isključivo kada se temperature malo spuste.

Iako ne umeju da se požale, životinje s ulice su svakako žedne. Ukoliko im mi ne sipamo malo vode, oni će spas potražiti u mutnim rekama, potocima, kanalizacijskim odvodima i barama sa ustajalom vodom, koja obiluje bakterijama.

Zato pomozite im da pobede, da prežive i izguraju leto do kraja!