Mali: “Problem pasa lutalica rešićemo sistemski“

 

pas

 

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas edukaciji “Odgovorno vlasništvo i prevencija napada pasa lutalica”, i istakao da će Grad taj problem rešiti sistemski kroz dva projekta, izgradnjom parka za pse i groblja za kućne ljubimce.

On je, na predavanju u Osnovnoj školi “Sonja Marinković” u Zemunu, najavio da će park za pse biti napravljen sledeće godine.

“Zemlju (25 hektara) koju smo dobili od Srbijašuma na upravljanje, ogradićemo u potpunosti i o psima lutalicama koje budemo našli na ulicama, brinućemo u tom prostoru”, rekao je Mali.

On je dodao da će se time smanjiti mogućnost agresivnosti i ujeda pasa lutalica za koje, kako je dodao, Grad Beograd inače plaća velike odštetne zahteve.

Govoreći o drugom projektu, groblju za kućne ljubimce, on je rekao da je Grad Beograd metropola koja nema takvo groblje, a koje će se nalaziti na Bežanijskoj kosi.

“Imamo lokaciju, trenutno se radi projekat, tako da za obe investicije očekujem da će biti realizovane tokom naredne godine”, rekao je on i ponovio da će Grad time sistemski pristupiti rešavanju višegodišnjeg problema pasa lutalica u gradu.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *