Majorški pas

Opis:

Impresivan buldog širokih grudi sa impozantnom pojavom mastifa. Čeljust psa je snažna. Boja varira i nije od presudnog značaja: ujednačenost i balans su bitniji za Ca de Bou.

Boje su uglavnom sve nijanse žute, crvene, žutomrke, a javlja se i žućkasto-smeđe tigrasta. Glava je masivna, ali ne prekomerno naborana, sličeći više Kanarskom psu. Dlaka je kratka i glatka.

Temperament:

Ukoliko bi neko našao čistokrvnog Majorškog Buldoga imao bi psa čuvara nenadmašnih sposobnosti psa koji bi zahtevao disciplinu i pažnju. Psi ove rase imaju jaku volju, ali su poslušni ako su pravilno odgajani od šteneta. lako ostaju opasno moćni i oprezni, ostaje im i čvrstina iz prošlosti kada su ujedali bikove. Ova rasa nije pogodna da bude kućni ljubimac nekom običnom vlasniku pasa. Ovi psi uglavnom nisu prikladni drugari deci i pokazuju tendenciju da budu malo i agresivni.

major[ki pas

Visina /Težina:

Težina: 78-80 funti (35,5 – 36,5 kg) ne prelazi 150 funti (68kg)

Visina: 22-24 ina (58-60cm)

Životni vek: 10-12 godina

Održavanje:

Ova rasa je minimalno zahtevna što se održavanja tiče.

Poreklo:

Španija se uveseljavala borbama pasa Španci koji nikada nisu bili poznati po svojoj ljubavi prema bikovima bili su zaneseni borbama pasa i bikova i pasa i medveda kao sportovima omiljenim za gledanje. Čak i danas kada su borbe pasa sa bikovima i medvedima zabranjene, borbe pasa se još uvek održavaju u nekim, srećom, malim krugovima. Majorka, jedno od Balearskih ostrva, daleko od obale Španije, uzgojila je ove hvatajuće pse da učestvuju u ringovima za borbu pasa. Organizovane borbe pasa na Majorci su u opadanju, a sa njima i populacija majorških buldoga. Jedan broj pasa još uvek postoji, ali stanovnici veruju da su većina njih samo ukrštani sa izvornim psom. Grupa: Mastifi

Priznat od strane: FCI, NKC, CKC, APRI, ACR, OREBA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *