Letnji raspust sa kucama lutalicama…

Prva asocijacija je grad kada se spomene pas lutalica, ali da li je baš tako? Ne nije, jer ih i u selima ima previše.

Ove pse koji su nekada imali svoj dom uglavnom ostavljaju nesavesni vlasnici koji ih donose čak iz grada. Meštan kažu da svako jutro vide novog psa, jer ih vlasnici uglavnom donose noću. Tako recimo u u Starom Slankamenu ima na desetine napuštenih pasa od onih rasnih do mešanaca.

Meštani ih ne uzimaju, jer kako kažu već imaju svoje pse,pa se oni uglavnom nastanjuju u bolnici gde ih hrane pacijenti.

kucika3

Poneke “srećnike” uzimaju vikendaši, ali njihova sreća je kratkog daha, jer kada vikendaši krenu kući, uglavnom ne povedu i pse koje su uzeli već ih ponovo ostavljaju na milost i nemilost u selu.

kucika1

Dva takva psa su Kucika i Bubica, a imena im je nadenula ćerka novinara ovog portala. Ona ih hrani, mazi, daje im vodu, kupila im je sredstvo protiv buva i očistila ih je od glista. Međutim, kući ne može da ih vodi, jer već ima psa Lakija. Ipak, to su samo dva psa, o kojima ova devojčica vodi računa dok je u gostima kod dede, ali njima treba stalni dom. Nažalost u ovom selu nema udruženja za zaštitu životinja,pa ako ih neko ne udomi pitanje je kakva ih sudbina čeka. Bubice nema već tri dana, pa se nadamo da ju je neko uzeo.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *