Leskovac: Na izložbi uginula 4 psa od toplotnog udara

Odličnu organizaciju Kinološkog društva „Leskovac“, koje je po 4. put priredilo “South winner show”, Međunarodnu i nacionalnu izložbu pasa svih rasa, u senku su bacili nemili incidenti nakon što su 4 psa uginula od posledica toplotnog udara.

Današnjih 35 stepeni u hladu jako je loše uticalo na osetljive rase pasa i, na žalost, pored brze intervencije veterinara, psi ipak nisu spašeni.

Veterinari su u dva slučaja, za koje ja znam, odmah pritekli u pomoć, ali nisu uspeli da pomognu psima. Savet je vlasnicima pasa da osetljive rase nikako ne izvode po velikim vrućinama i oni uglavnom to i ne čine. Mi smo se molili da ne pada kiša 2 dana dok traju izložbe, ali su nas iznenadile ove tropske vrućine. Jako nam je žao zbog svega što se desilo – kaže za “Južne vesti” Nebojša Jovanović, portparol Kinološkog društva iz Leskovca.

juzne vesti

Danas (subota) su na Pašinoj česmi održane “CAC” izložba, kao i specijalizovana izložba dobermana, sa ukupno 183 regiostrovana učesnika.

Za najlepšeg psa je proglašen pas rase kane korso iz Niša, 2. mesto je zazuzeo bob tejl iz Bugarske, a 3. nemački lovni terijer iz Leskovca.

Nedelja je rezervisana za „CACIB” takmičenje koje će otvoriti gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Izvor: južne vesti

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *