Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Lekovito ulje kanabisa pomaže i psima

U određenim državama u SAD, marihuana je dozvoljeno sredstvo za lečenje raznih zdravstvenih problema. Dodatna istraživanja su potvrdila da kanabis pozitivno utiče i na zdravlje pasa.

Bez obzira na to da li se radi o raku kod psa, ili samo nekoj vrsti stresa, ulje kanabisa može da posluži kroz alternativnu medicinu da se ti simptomi izleče. U daljem tekstu opisaćemo dejstvo kanabisovog ulja na zdravlje pasa.

Pre svega kanabisovo ulje je tečnost koja se dobija od biljke marihuane.

„Marihuanin cvet sadrži hemikalije, koji pomažu da se iz njega izvadi ulje. Jednom kada se one izvade, može se napraviti savršena formula za ulje kanabisa“, rekao je dr Tim Šu.

Ulje kanabisa psima može pomoći da izleče simptome stresa, anksioznosti, artritisa, bola u leđima, kancera, gastroenterološke probleme, kao i još nekoliko zdravstvenih problema.

„Ulje kanabisa prolazi kroz nekoliko receptora u telu, i ublažava bol i anskioznost.

Kao i svaki lek i preterano korišćenje ulja kanabisa može ostaviti neželjene posledice. Toksičnost ulja kanabisa je izuzetno visoka. Ukoliko se pretera sa korišćem, pas se može predozirati a onda danima ne može jesti ili stajati na nogama. Pre upotrebe obavezno je konsultovati veterinara.

Izvor: telegraf ljubimci