Kučićoto a la Koko

Većina vlasnika pribegava bržem i lakšem načinu ishrane pasa u vidu kupovne hrane. Priprema domaćeg i zdravog obroka za psa nije toliko komplikovana. Svakako da oduzima vreme, ali ukoliko odvojite jedan sat, obradovaćete svog ljubimca slasnim zalogajima.

Obrok  podseća na rižoto, pa je dobio prikladan naziv “Kučićoto“.

Za pripremu ovog zdravog obroka za psa potrebno je 2 kg goveđeg mlevenog mesa (grkljani, iznutrice). Ako vam je lakše, meso možete sitno iseckati  umesto mlevenja. Na ovu količinu dodajte 8 dl vode i stavite da se kuva 15-ak minuta.

Izrendajte povrće (cveklu, šargarepu), jabuku, dodajte pirinač i malo hleba. Nastavite sa kuvanjem još 10-ak minuta. Zatim, sklonite posudu sa vatre i poklopite da pirinač još malo nabubri i pokupi ostatak vode.

domaca hrana za psa

Ukoliko želite, pre serviranja možete da dodate i malo meda ali nikako u vrelo meso, jer se tako gube zdrava svojstva meda. Možete da dodate i jednu kašiku maslinovog ulja, takođe u ohlađeno meso.

hrana za pse

Način serviranja ostavljam vašoj mašti, ali svakako na kraju dodajte jedno sveže jaje.  Uživanje za vašeg ljubimca može da počne

Izvor: Pansion za pse

Author: Ljiljana

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On

Ostavite odgovor