Da li je kovrdžavi bišon pas za vas?

Srećan, šarmantan i nezavisan, Kovrdžavi Bišon je privlačan pratilac.

Kovrdžavi Bišon je veseo mali pas sa ljubavlju prema nestašlucima i poseduje mnogo ljubavi koju želi da podeli. Sa svojim crnim očima i pahuljasto belom dlakom, Bišon izgleda kao igračka za dete. I ne treba mnogo vremena da shvatite da Kovrdžavi Bišon može biti vaš najsrećniji i najentuzijastičniji pratilac.

Ako ste u potrzai za predivnim porodičnim kućnim ljubimcem, razmotrite Kovrdžavog Bišona. Ovaj pas voli da se igra. On je uvek srećan (osim kada ostane sam duži vremenski period), i njegovo držanje je nežno i blago.

Zato što se ne linjaju poput drugih rasa, Bišon se često preporučuje osobama sa alergijama. Ovo je nešto o čemu trebate porazgovarati sa vašim lekarom, jer ne reaguju svi na isti način na Bišona. Pre nego što kupite Bišona – ili bilo koju drugu – budite neko vreme u prisustvu tog psa ako imate alergije.

 

bichon-frise

 

Bišon ima reputaciju da pati od anksioznosti odvajanja. Ako morate da ostavite vašeg psa samog u kući duže vreme, ovo nije pas za vas. Kovrdžavi Bišon ne samo da voli da bude u društvu sa svojom porodicom, već on to mora stalno. Oni se mogu prilagoditi različitim stilovima života, sve dok ne moraju da provode puno vremena sami.

Kovrdžavi Bišoni su inteligentni i vole da uče trikove, i veoma su laki za dresiranje. Kada ih trenirate, morate biti čvrsti ali nežni. Grube isrpavke i grdnja će slomiti Bišonovo srce. Mnogi vlasnici obučavaju svoje pse agilnosti i poslušnosti, i to je dobar način da se zbližite sa vašim Bišonom jer i vlasnici i psi uživaju u tim aktivnostima. Još jedna aktivnost koja je budi najbolje u Bišonu je terapijski rad. Zato što je nežan i zato što svakome, gotovo sigurno, izmami osmeh na lice, Kovrdžavi Bišon je savršen terapijski pas za posete staračkim domovima i bolnicama.

Kovrdžavi Bišon je dobar porodični pas i divan dečiji prijatelj. Oni uživaju da budu u okolini dece, da se pridružuje njihovim igrama ili samo da im sede u krilu. Veoma su tolerantni na buku i gužvu.

Bitne informacije
Visina: 23 do 30 centimetara
Težina: 3 do 5 kilograma
Životni vek: 12 do 15 godina