Kome se vlasnici pasa više poveravaju ljudima ili psima?

U Australiji je svojevremeno sprovedena anketa o tome ko je bolji slušaoc pas ili čovek a dobijeni su zanimljivi rezultati.

U ovoj anketi je učestvovalo više od hiljadu vlasnika pasa širom zemlje. Vlasnicima je postavljeno nekoliko pitanja, a cilj ankete je bio da se utvrdi ko je bolji slušaoc – momak, devojka, muž, žena ili kućni ljubimac.

vlasnik alfa muzjak

Čak 64 % žena vlasnica pasa radije će se poveriti svom ljubimcu nego partneru jer smatraju da su psi bolji slušaoci od njihovih partnera. 48 % muškaraca vlasnika pasa je potvrdilo isto. Istraživanje je pokazalo i da nakon stresnog i napornog poslovnog dana polovina Australijanaca više priželjkuje toplu dobrodošlicu psa, nego partnerov zagrljaj.

Rezultati ankete nisu nimalo iznenađujući, jer je i naučno dokazano da kućni ljubimci imaju veoma pozitivan uticaj na zdravlje svojih vlasnika.

Author: Ljiljana

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On

Ostavite odgovor