Koliko je truda potrebno da bi i vaš pas imao sjanu dlaku

Verovatno ste posetili jednu od izložbi pasa i tamo zadivljeno posmatrali prekrasno uredne ljubimce,pitajući se – koliko je truda potrebno da bi i vaš pas tako izgledao.

Iako na prvi pogled sve izgleda komplikovano i složeno,reč je o krajnje jednostavnim zahvatima,koje svaki iskusan izlagač svakodnevno koristi.Pretpostavka je da kvalitetno hranite svog psa, prikladno za pasminu i njegovu veličinu, a postoje i dodaci hrani koji će znatno pospešiti sjaj dlake.

Najbolji izbor je čisto riblje ulje. U inostranstvu se može kupiti prečišćeno lososovo ulje, što je definitivno najbolji izbor. Naravno i standardno riblje ulje, kakvo se može nabaviti i kod nas više je nego odličan dodatak hrani.

Osim kvalitetnije i sjajnije dlake riblje ulje povoljno utiče i na imunitet psa, te na njegovo opšte zdravlje. Ovaj pomalo zaboravljeni narodni „lek“ ponovno beleži svoj uzlet i u humanoj medicini, a ono što je dobro za nas dobro je ako ne i bolje i za našeg psa.

izlozbe pasa

Preporučena dnevna količina za manje pasmine bila bi čajna kašika, a za velike ona-supena. Iako će vas mnogi proizvođači hrane uveravati da je ovo sasvim nepotrebno pozivajući se pri tome na dovoljne količine suncokretovog ili sličnog ulja u njihovoj hrani slobodno dodajte riblje ulje u hranu vašeg ljubimca jer sadrži neophodne elemente EPA I DHA) koje biljna ulja nemaju.

Kod  pasa s kožnim prolemima poboljšanje se primećuje već za tri sedmice redovitog davanja ribljeg ulja.Ukoliko imate teškoće s nabavkom,dobra zamena je maslinovo ulje (ali ono doista prirodno domaće).

Nakon mesec dana uzastopnog dodavanja ulja u porciju vašeg ljubimca možete to prorediti na – na svaki drugi dan.

Na tržištu takođe postoje i mnogi multivitaminski dodaci u obliku tableta i praškova međutim ako svog psa hranite bilo kojom od poznatijih dehidriranih hrana nisu vam potrebni jer svaka sadrži već dobro izbalansirane,optimalne količine vitamina i minerala. Bilo kakvo preterivanje sa ovakvim dodacima pre će štetiti psu nego doneti koristi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *