Koliko obroka treba da ima vaš pas?

Mislite da je uradanje, zanemarivanje, napuštanje jedini vid zlostavljanja životinja. ne, nije tako i preterano hranjenje takođe je jedna vrsta zlostavljanja.

Naime, preterano hranjenje kućnih ljubimaca je zapravo jedna vrsta zlostavljanja ili okrutnosti nad životinjma. Za nas je definicija okrutnosti nad životinjama udaranje ili neuhranjenost životinja, ili stavljanje u kavez i nedovoljna briga o njima, ali preterano hranjenje je takođe jedna vrsta okrutnosti nad životinjama.

Preterano hranjenje dovodi do zdravstvenih problema kao što su dijabetis, srčani problemi, gojaznost, artritis i drugi. Savetuje se da poštujemo standarde odgovarajuće količine hrane koje dajemo našim kućnim ljubimcima.

Kućni ljubimci imaju nezasit apetit, oni će nastaviti da jedu sve dok im mi dajemo hranu, i neće se zaustaviti sve dok ne intervenišemo. Teško je ignorisati naše kućne ljubimce kada traže još hrane ili kada traže parče bilo čega što mi jedemo pa mi odlučimo da im bacimo parče pice, parče mesa ili hleba. Mi mislimo da oni to zaslužuju zbog ljubavi, privrženosti i lojalnosti koje nam daju. To jeste istina ali postoji škodljiva strana svega toga. Mi ih tako preterano hranimo i činimo ih podložnim bolestima.

ishrana pudle

Dakle koliko hrane treba dati kućnom ljubimcu? Nabrojali smo neke korisne smernice.

Psi:
4.5 kg ili manje – 1/3 do 1 činija pseće hrane (suva, vlažna ili mešana)
4.5-11 kg – 1 do 2 činije
11-22 kg – 2 do 3 činije
22-33 kg – 3 do 5 činija
Preko 33 kg – 5 do 8 činija

Najbolje je da pitate vašeg veterinara za odgovarajuću hranu za vaše kućne ljubimce.
Nekim vrstama pasa i mačaka je potrebno dati drugačiju hranu. Pravilno pročitajte natpis na hrani za vašeg psa ili mačku. Ako stavite previše hrane u vaš akvarijum, možete kontaminirati vodu i otrovati vaše ribice, zato uvek budite pažljivi koliku količinu hrane stavljate u vaš akvarijum.

Ljubav prema vašim kućnim ljubimcina se ne ogleda samo u kupovini poklona i pribora. Ako ih ne hranite preterano, to zapravo može biti najbolji poklon koji im možete dati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *