Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Da li je koker španijel pas za vas?

Osteljiv i šarmatan, Koker španijel uživa u širokoj popularnosti decenijama.

Koker španijel je danas pre svega ljubazan pas pratilac, iako je i dalje u srcu i dalje sposoban da lovi ptice. Prijatnog izgleda, Koker španije poseduje pokornu i veselu narav koja predstavlja pravo blago za svaku porodicu. Nikada više zadovoljniji nego kada vama ugađa, on je srećan da legne na kauč i da se priljubi uz svoju omiljenu odraslu osobu, kao i da se ludira sa decom u dvorištu vaše kuće.

Jedan od razloga zašto je Koker španijel toliko populara je i zato što on predstavlja pravi izbor ukoliko želite porodičnog psa. On se odlično slaže sa decom – ukoliko je odrastao uz njih i ukoliko deca znaju pravilno da se ponašaju prema njemu. Pošto je Koker španijel osetljiv, sve interakcije između njega i dece treba da budu pod nadzorom odgovorne odrasle osobe.

 

kokerka

 

Tipičan Koker španijel je nežan, pun ljubavi i poverenja, i verni porodični pratilac koje se dobro slaže sa decom, drugim kućnim ljubimcima i starijim osobama.

Koker španijeli mogu imati ozbiljnih zdravstvenih problema i problema u temperamentu. Ukoliko razmišljate o Koker španijelu, morate biti veoma oprezni od koga ga kupujete ili usvajate. Kupite ga samo renomiranih odgajivača. Nikada ga ne kupujte od neproverenih ljudi. Ugledni odgajivači vode računa o njegovom temperamentu i obavljaju im različite zdravstvene testove kako bi osigurali da njihovi psi ne prenose predispozicije za genetske bolesti.

Bitne informacije
Visina: 37 do 41 centimetara
Težina: 12 do 15 kilograma
Životni vek: 12 do 15 godina