Koje povrće pas sme da jede?

Pas je po prirodi svaštojed i može da jede razno voće, povrće, meso, ribu, ali i žitarice. Neki smatraju da onda nije na odmet povremeno dati nešto i sa ljudskog stola, ali valja imati na umu nekoliko stvari kad to da uradite.

Želite li se zdravije hraniti? Zašto samo vi? Možete i svom psu usput ubaciti pokoju voćku i malo povrća na tanjir.

Iako ljubimci dobijaju sve što im treba kroz granule, psi svaki izlet u nepoznato doživljavaju kao poslasticu. Između ostalog, zato vole zaroniti u smeće.

Psu, stoga, možete uvek kao nagradu dati kuvano povrće ili određene voćke, ali morate paziti da na njima nema previše soli, belog luka ili luka.

pas može da jede  brokoli, ali ne prečesto. Krompir će takođe obradovati psa, ali ni slučajno mu ga ne smete dati sirovog.

Psi će rado pojesti tikvicu, kao i zeleni grašak. Banane će ih sigurno razveseliti, pogotovo ako ste ih pre toga narezali i zaledili. Zaleđene kriške dobar su način da izbegnete nered.

Obožavaju i jabuke, ali morate paziti da im date samo kriške, a ne i deo sa košticama. Ti delovi jabuke mogu biti štetni za pse.

Šargarepe su takođe vrlo popularne kao deo pseće ishrane. Mogu da jedu i krastavce, kao u slučaju jabuka, pobrinite se da nema koštica.

Psima nikad ne biste smeli davati nijedno povrće iz roda luka. To uključuje beli luk, bilo koji luk, praziluk i vlašac.

Grožđe i suvo grožđe takođe pripadaju zabranjenoj hrani za pse, a trebali bi izbegavati i breskve, trešnje, nektarine i šljive.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *