Klamber španijel

Ležeran Klamber španijel poseduje lojalan duh i nežno srce.

Iako imaju reputaciju da su slatki i nežni, Klamber španijeli takođe mogu biti odlučni i tvrdoglavi. Španijeli vole da bude sve po njihovom. Štene Klamber španijela može biti pravi huligan. Oni mogu postati agresivni i posesivni ako ne uspostavite ulogu vođe nad njima. Budite ljubazni i pravedni prema njemu, nikada oštri i agresivni. Uspostavite jasna pravila i sprovodite ih kako bi vaš Klamber španijel znao šta očekujete od njega.

Klamber španijel može razviti loše navike. Oni su spremni da ukradu hranu od vaše dece. Ispravite ovakvo ponašanje na vreme – čak i ako vas ono može nasmejati – pre nego što bude kasno za to. Čuvajte hranu i smeće vam došaja vašeg Klamber španijela, jer je spreman da rasturi sve da bi došao do njih. Kada vidite da žvaće nešto što ne bi trebalo, lagano mu to oduzmite i zamenite sa njegovom igračkom.

Temperament Klamber španijela je pod uticajem niza faktora, među kojima su nasleđe, obuka i socijalizacija. Štenci sa dobrim temperamentom su radoznali i razigrani, spremni da priđu ljudima i da se druže sa njima.

 

klamber-spanijel

 

Klamber španijeli generalno vole decu, a naročito decu koja im bacaju loptu kako bi im on ponovo doneo. Oni su obično zaštitnički nastrojeni prema deci, i pre će otići nego što će početi da reži ukoliko ne dobije odgovarajući tretman od njih.

Ako je vaš Klamber španijel odrastao sa vašim detetom, verovatno ćete videti kako se razvija jedno divno prijateljstvo između njih. Malo dete može slučajno biti oboreno od strane veselog Klamber španijel, ali on će ga lizati sve dok se dete ponovo ne ustane.

Ipak, svi psi su individue, kao i ljudi. Ne voli svaki Klamber španijel koji je odrastao u prisustvu dece da se druži s njima, posebno ako su se ta deca loše ponašala prema njemu. Odrasli Klamber španijeli, koji nisu odrasli u prisustvu dece, najbolje se snalaze u porodicama sa starijom decom koja znaju kako da se ponašaju prema njemu.

Bitne informacije
Visina: 43 do 51 centimetara
Težina: 25 do 38 kilograma
Životni vek: 10 do 12 godina

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *