Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Kavalir King Čarls španijel

Živahan Kavalir King Čarls španijel stiče prijatelje gde god da se pojavi.

Kavalir King Čarls španijel je lep mali pas koji je nesumnjivo kandidat za tituli „pas koji najviše mrda repom“. U stvari, među osobinama ovih pasa je da im je rep u stalnom pokretu prilikom njihovog kretanja.

Ako vam karakteristika Kavalir King Čarls španijela da stalno maše repom ne otopi srce, sigurno će njegove velike, okrugle, tamne oči hoće. Topla i sjajna, sa slatkim izrazom, njegove oči imaju moć da izvuku konstantno milovanje i neogračene zalihe hrane od ljudi. Nije iznenađujuće, ova rasa pasa može lako postati debela i zato im ponudite duge šetnje i druge fizičke aktivnosti umesto čipsa i drugih grickalica koje vaš Kavalir King Čarls španijel obožava.

 

Cavalier-King-Charles-Spaniel-mother-and-pup-white-background

 

Kavalir King Čarls španijel u kući uvek prati svog vlasnika. Sa Kavalir King Čarls španijelom u kući, nikada nećete biti sami – čak ni u kupatilu. Zato što je toliko vezan za svoje vlasnike, njima je potrebno da bude neko u kući sa njima po ceo dan kako bi imali društvo. Oni su psi koji se drže u kućama ili stanovima, i neće se dobro snaći na otvorenom prostoru.

Kavalir King Čarls španijel je sjajan prijatelj za decu koja vole da se igraju sa njima i da ih uče novim trikovima. Zbog svoje male veličine, oni bi trebao biti stalno pod vašim nadzorom kako ih decu u igri slučajno ne bi povredila.

Kada je reč o obuci, Kavalir King Čarls španijel je veoma inteligentan i voljan je da pokuša da uradi sve što vi želite. Hrana kao nagrada i vaše pozitivno ponašanje osigurava da obuka ide glatko. Kavalir King Čarls španijel ima meku ličnost, tako da vika na njih je kontraproduktivna i verovatno će ih naterati da pobegnu od vas ili da se sakriju. Umesto toga, nagradite ih svaki put kada vidite da rade nešto što vi želite i oni će uradi sve što je u njihovoj moći da nauče što više stvari koje vi volite kako bi vas usrećili.

Bitne informacije
Visina: 30 do 33 centimetara
Težina: 5 do 8 kilograma
Životni vek: 9 do 15 godina