Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Da li je kane korso pas za vas?

Kane korso je veoma inteligentan i zaštitnički nastrojen pas koji zahteva pažljivu obuku i upravljanje kako bi se pokazao u punom sjaju.

Ovaj stari italijanski pas razvijen je da bi čuvao imovinu i koristio se za lov na krupnu divljač, kao što je divlja svinja. Kane korso je moćan i atletski pas kojem najbolje odgovara vlasnik koji ima veliko, sigurno i ograđeno dvorište.

Kane korso je ozbiljna rasa pasa i ona najbolje odgovara osobama koji ozbiljno žele psa pratioca, i koje mogu da mu obezbede čvrste smernice i puno ljubavi, koja mu je potrebna da bi postao sjajan pas. Nemojte da očekujete od njega da se druži sa svima koje upozna. On nema interes za druge ljude ili životinje van njegove porodice, a oni u porodici će imati njegovu nepodeljenu lojalnost i zaštitu.

 

cane-corso

 

Dajte posao ovom psu. Kane korso nije voljan da leži po ceo dan i često će sam pronaći „posao“ koji se vama neće dopasti; trčanje oko ograde, lajanje na prolaznike, kopanje rupa, ili žvakanje vašeg nameštaja. Ako imate farmu ili ranč, on će vam rado pomoći oko stoke.

Idealan Kane korso je privržen i pun ljubavi prema svojoj porodici, uključujući i decu. Da bi ga doveli do te potrebna je socijalizacija u njegovom najranijem dobu. Ovaj pas se neće dobro snaći u domovima u kojoj neko od članova porodice ne voli pse ili ih se plaši.

Kane korso je veoma inteligentan. U kombinaciji sa njegovom šefovskom prirodom, lako će postati dominantan u domu ukoliko nema čvrsto vođstvo i postavljene granice. Testiraće vas da vidi ko koje granice može da ide. Važno je da mu od početka postavite pravila i da ih i ostali članovi porodicu znaju veoma dobro. Ustanovite politiku „ništa u životu nije besplatno“ zahtevajući od njega da izvrši komande kao što su „sedi“ ili „lezi“, pre nego što ga nagradite obrokom, poslasticama ili igračkom.

Bitne informacije
Visina: 58 do 70 centimetara
Težina: 40 do 50 kilograma
Životni vek: 10 do 11 godina