Kako vam psi pokazuju ljubav?

Psi uz čoveka žive hiljadama godina tokom kojih su zaslužili reputaciju naših najboljih prijatelja. Kao najbolji prijatelji oni nas vole, a svoju ljubav iskazuju na različite načine.

Portal mnn.com navodi nekoliko ponašanja kojima vam psi pokazuju odnosno “kažu” volim te.

Uvek žele da budu uz vas

Pseća ljubav najbolje se vidi u želji da pas uvek bude fizički uz vas, bez obzira da li sedi u vašem krilu, da li se naslanja na vas ili ako vas sledi gde god krenuli.

Žele da spavaju sa vama

Psi su životinje čopora koji u divljini često spavaju zajedno, pogotovo zimi kad telima štite članove svoje porodice. Ako pas želi da spava s vama pokazuje vam da vas smatra delom svoje porodice.

pas2

Uzbuđeno vas pozdravljaju

Kad se vratite kući pas je toliko srećan kao da vas nije video sto godina. Skače na vas, laje, maše repom i ponaša se kao da želi iskočiti iz vlastite kože. Budite sigurni da vam tako iskazuje ljubav.

Kad ih je strah kod vas traže utehu

Grmljavina, pucnjava i vožnja u automobili česti su strahovi kod pasa. Traže li psi u za njima strasnim situacijama od vas utehu i podršku, karakter je to da u vas imaju veliko poverenje.

“Čitaju vas” i reaguju u skladu sa pročitanim

Mnogi psi znaju da čitaju ljudske emocije i stanja. Pročitaju li da ste tužni i / ili bolesni pokušaće da vas uteše. Neki će vam u krilo staviti glavu, ponuditi rame za plakanje ili će vas lizati. Sve kako bi vam iskazali svoju ljubav.

Naravno, uz navedene postoje još mnogi načini kako psi iskazuju ljubav jer niti svi ljudi ljubav ne iskazuju na isti način.

Za kraj pozivamo vas da pročitate zašto pas liže vlasnika te da u komentarima napišete kako vaši ljubimci vama, ali i vi vašim ljubimcima pokazujete da ih volite ?!

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *