Kako vam psi pokazuju ljubav?

Vlasnici zaljubljeni u svoje ljubimce često svašta tumače kao pseći izraz ljubavi, ali to nije uvek tačno. Evo, nekoliko univerzalnih, pouzdanih načina na koje naši omiljeni četvoronošci zapravo pokazuju emocije…

 

Gleda vas u oči

Ljudi pogledom u sagovornika daju do znanja da obraćaju pažnju na ono što govori neka osoba. Psi gledaju jedan drugom u oči kao znak agresije. No, u slučaju ljudi, pseći pogled u vlasnikove oči znači privrženost. Kad vas pas opušteno gleda direktno u oči, to znači da mu je prijatno u vašoj blizini.

Reaguje na vaš glas

Nakon dugog dana na poslu praktično nema ništa lepše nego kad vas pas veselo dočeka kod kuće. Psi svojim vlasnicima pružaju poseban osećaj zajedništva i bliskosti jer će gotovo uvek dotrčati kad ih pozovete.


Voli vaš miris

Psi dobrim delom pamte događaje putem mirisa. Ako se nešto loše dogodilo, mirisi vezani za taj događaj mogli bi dugo, ako ne i zauvek, kod psa uzrokovati loša osećanja. Ali s druge strane, kad pas poveže miris s nečim dobrim, neće se stideti da to pokaže, a vlasnici su često izvor sreće i ljubavi svojim ljubimcima.

Maše repom

Psi ne mašu repom samo kad pokazuju ljubav prema vlasniku, već i u mnogim drugim situacijama. Pseće mahanje repom vrlo je kompleksno i ponekad čak ima agresivne konotacije. Pas koji maše repom koji je u ravni s njegovim telom dobar je znak – vaš ljubimac je veseo i srećan je što vas vidi. Što vas vaš pas više voli, rep će mu više naginjati udesno.


„Šuška“ se s vama

Pas koji vas voli definitivno će želeti da vam bude najbliže što može. Psi potrebom za blizinom pokazuju ljubav – ponekad će leći na vas ili pokraj vas, možda samo nasloniti šapu…

Otvorena usta

Kad pas ima otvorena usta i opušteno vas gleda, to je takođe znak ljubavi. Opušteni i zadovoljni psi zapravo se smeše otvorenim ustima, baš kao i ljudi.

Author: Ljiljana

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *