Kako u 5 koraka poboljšati zdravlje psa

Predstavljamo vam nekoliko saveta u pomoć kojih ćete poboljšati zdravlje svog psa.

Poboljšanje zdravlja vašeg psa, i života uopšte, trebalo bi davam bude prioritet kako biste uostalom i svoj život poboljšali. Postoje neke promene koje možete da napravite na svakodnevnom životu koje će vam pomoći da poboljšate svoje i zdravlje svog ljubimva. Hajde da pričamo o nekim stvarima koje mogu da poboljšaju zdravlje vašeg psa u ovoj i kasnijim godinama.

Svakodnevne šetnje
Dnevne šetnje su sastavni deo života vašeg psa koji u velikoj meri utiče na vaše zdravlje, a i vi takođe možete imati koristi od svakodnevnoh šetnji sa ljubimcem. Svakodnevne šetnje su odličan način da stimulišete vašeg psa psihički i fizički, a oba su podjednako važna zdravlje celog tela.

Napravite dnevni raspored za psa
Ovo možda izgleda teško, ali vaš pas zapravo žudi za dvevnim raporedom. Ne zaboravite da su psi u stanju da komuniciraju sa nama, pa čak razumeju u po koju ljudki reč. Psi su super pametna bića i kada imaju svoj ritam tokom dana Dnevni raspored može i vama pomoći. Počnite tako što ćete se svakog dana butiti u isto vreme i voditi psa u šetnju. Bićete zapanjeni rezultatima čak i kada se uspavate vaš pas će sedeti ispred vrata i čekati da krene napolje.

cokolada pas1
Napravite promene u ishrani vašeg psa
Da li je ishrana vašeg psa zaista pravilna? Danas postoji toliko brendirane pseće hrane da čovek ne zna za koju da se opredeli. Ipak, i  ishrana psa u velikoj meri utiče na kvalitet i dužinu njegovog života. Hrana u sebi treba da sadrži dosta probiotika i enzima za varenje kako bi se osigurala maksimalna apsorpciju hranljivih materija što mnogo doprinosi za celokupno zdravlje tela vašeg psa. Kao i uvek, konsultujte sa eterinarom pre nego što primenite bilo kakve značajne promene u ishrani vašeg ljubimca.

Ne zaboravi na godišnji kontrolni pregled 
Izuzetno je važno da svake godine u isto vreme vodite vašeg psa na sistematki pregled. Uostalom, jedini način na koji možete poboljšati zdravlje vašeg psa je znati šta ustvari treba da se poboljša. Postoji toliko mnogo zdravstvenih problema koji se mogu odrediti određenim testovima iz krvi i urina. Ako nemate svoj ternim pozovite danas!

Stimuliše mozak vašeg psa sa novim aktivnostima
Mentalna stimulacija igra veliku ulogu u održavanju zdravlja psa. Pas koji nema odgovarajuću količinu mentalne stimulacije može postati destruktivan – kako za sebe i svog vlasnika. Kada pas oseti nedostatak mentalne stimulacije, on može razviti navike kao što su opsesivno lizanje koje može dovesti do žarišta, kao agresivnog i destruktivnog ponašanja, ali može da krene i da grize stvari po stanu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *