Kako sprečiti psa da pravi štetu po kući

Nije baš česta pojava da odrastao pas pravi ”haos” po kući.  Neprimereno ponašanje je najizraženije kod štenaca, posebno kada im rastu zubi. Oni ovu ”tegobu” osećaju kao svrab, zato imaju neprekidnu potrebu da žvacu sve oko sebe.

pas-unistava-namestaj

Kada stariji psi prave probleme ove prirode, to već sasvim drugačija priča. Oni to radekada im je dosadno. Pas očekuje od čoveka da ga zabavi, da mu pronađe aktivnosti koje bi mu okupirale pažnju.

Rešenje je isto u oba slučaja. Nabavite svom psu mnoštvo žvakalica, krenuvši od veštačkih kostiju od sušene goveđe kože, raznih tvrdih biskvita za ćisćenje zuba i igračkica od tvrde gume. Svaku od tih igračaka dajte njemu lično. Možete da ih staviti u njegov krevet, on će vrlo dobro znati da je to baš njegova imovina i da s tim može da radi šta god poželi.

Author: Ljiljana

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On

Ostavite odgovor