Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Kako se toj pudle slažu sa malom decom?

Osnova za dobrog porodičnog psa jeste da on mora da se slaže sa svim članovima porodece. Ukoliko tražite takvog psa, onda je pudla idealan kućni ljubimac za vas.

Porodični pas

Pudle su od prvog dana kada stignu u kući, pitome, mile i dobre kuce koje nije potrebno dodatno propitomljavati. One uživaju u prirodi, ali vole i da budu u stanu i da non-stop skreću pažnju svojih vlasnika.

Ova raznovrsnost kod pudle je veoma korisna jer ako želite psa koji će i igrati napolju i ako želite psa koji neće preterano dosađivati kada vam se napolje ne ide jer je napolju hladno ili pada kiša, onda ste izabrali pravog psa, a to je pudla.

toy-poodle2_1366000021

Mnogi mosle da je pudli potrebna veća nega nego ostalim psima, međutim nisu u pravu. Vlasnici koji imaju pudle ili oni koji tek planiraju da ih nabave ako redovno održavaju dlaku svoje pudle i vode je na šišanje na svakih osam nedelja neće imati ućebano i čupavo kučence. Istini za volju to košta, ali ika, nema tih para koje mogu zameniti te male i dragocene pse. Ne postoji ni jedan pas na svetu koji kao pudlica doživljavaju ljubav i koji mogu pružiti toliko ljubavi.

Mala deca i toj pudle

Mnoge porodice su u velikoj meri imale korist od pudlica. Radost je prva i osnovna stvar svakog vlasnika koji ima kućnog ljubimca. Ipak, u nekim slučajevima postoje i izuzeci, posebno kada je reč o toj pudlama. Zato se preporučuje da porodice sa malom decom uzmu standardne pudle, a ne toi. Stručnjaci kažu da da ukoliko uzmete toj pudlu, a imate dete od dve ili tri godine treba da budete oprezni sa toj pudlom. Razlog tome je što deca iziskuju pažnju, a takođe istu pažnju traže i toj pudle pa ukoliko više vremena posvetite detetu, što je sasvim normalno, one će se osećati zapostavljeno i potajno će tugovati. Jer toj pudle vole pažnju baš kao i deca. U tim situacijama bi najbolje bilo da naučite dete da se nežno igra sa psom. Takođe, morate biti na oprezu, jer postoji mogućnost da malo dete iz igre stavi toj pudlicu na neku podignutu površinu kao što je krevet. Ako pudlica, pa još ako je mala odluči da skoči sa kreveta, može da se povredi ili da slomi nogu. Zato bi porodice sa malom decom trebalo da razmisle pre nego što kupe toj pudlu, barem dok deca ne narastu dovolno da znaju da se ponašaju sa sa njima.

Postoje mnoge stvari koje idu na ruku podli da je ona pravi, odan i najbolji porodični pas. Ipak, ako imate sasvim malo dete, a želite toj pudlu, sačekajte jedan period da dete odraste, jer svima će biti lakše.