Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Kako se ponašati sa psom u kafiću

Odlučili ste da se prošetate sa svojim psom samo malo po kvartu. međutim sreli ste dgaog psijatelja/prijateljicu koji vam predlaže da popijete kaficu ili sokić u kafiću, a vaš pas je sa vama. Kako ne biste bili nespremni i kako ne biste vraćali psa kući, evo nekoliko saveta, kako da se ponašate sa psom u ovakvim situacijama.

Kad krenete u šetnju, svom psu obavezno ponesite vodu, a neće biti na odmet da ponesete koji keksić ili poslasticu, tek toliko da se nađe odnosno da ga imate čime nagraditi kad to zasluži.

Kada krenete u kafić, ako je reč o maloj radi poput jokširskog terijera, maltezera, čivave, pudle, uzmite ga u naručje ukoliko je gužva, jer uprkos svoj njegovoj spretnosti, ne znate hoće li neko nenamerno nagaziti na njega.

 

Na terasama većine kafića bez ikakvih problema možete doći i sa svojim psom. Ukoliko vas konobar upozori da to kod njih nije dopušteno, nemojte se svađati, otiđite i nađite sebi bolje i humanije mesto .

Nemojte psu dopustiti da liže sto za kojim sedite, a nikad, ali baš nikad , nemojte mu vodu davati iz čaše sa stola. Poslužite ga iz vašeg dlana, ako je reč o malom psu ili ponesite posebnu posudicu.

Ne dozvolite da skače po drugim gostima, ako se zadržite malo duže, a vaš pas se unervotu, prošetajte ga, jer možda mu se piški/kaki. Ne dopustite da vaš pas piški u bašti nekog lokala, jer to zaista nije lep prizor.

Ako pas posle izvesnog vremena počinje da laje, vreme za da završavate kafu i razgovor, jer nije u redu da ostali gosti slušaju vašeg lajavca, jer to ne prija baš svačijim ušima.