Kako se izboriti sa bakterijama koje pas ostavlja u kući?

Uklanjanje dlaka, neprljavštine i bakterija može biti mukotrpan posao kada imao psa u stanu. Pročitajte nekoliko saveta koji će vam pomoći da zadržite dom čistim i ukonite bakterije na raznim površinama.

pas

 

Koristite presvlake

Izaberite presvlake za kauč, fotelje i krevete od onih materijala koji se lako peru i čiste od životinjskih dlaka. Na taj način ćete lako moći da istresete i operete presvlake, a da nameštaj ostane čist.

Kupanje jednom nedeljno
Iako je ovo nekim ljubimcima neprijatno iskustvo, redovnim kupanjem se uklanjaju bakterije i prljavština sa njihovog krzna. Ukoliko čuvate mačku koja često izlazi napolje, možete joj krzno obrisati krpom natopljenom toplom vodom.

Nabavite ćebe za ljubimca

Dobra ideja je da nabavite ljubimcu ćebe koje će se uklapati u interijer vašeg stambenog prostora. Ćebence možete jednom nedeljno oprati i tako uništiti bakterije, dlake i prljavštinu.

Sredstva za uklanjanje mrlja i neprijatnih mirisa
Kako biste uklonili neprijatne mirise i fleke, ali u ubili bakterije koje se nalaze u tepihu pomoći će vam razni preparati i sprejevi. Dovoljno je da preparat odstoji nekoliko minuta kako bi se neutralisali mirisi i uklonile fleke.

Pomoć ručnog usisivača
Najnepristupačnija područja, kao što su uglovi kauča i između stepenika, najlakše ćete očistiti uz pomoć ručnog ususivača ili onim sa dugim crevom. Vrlo je važno da se ti delovi redovno usisavaju kako se bakterije ne bi razmnožavale i sakupljalo još više prljavštine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *