Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Kako se brinuti o više kućnih ljubimaca

Pets montage jigsaw

U današnje vreme vlasnici kućnih ljubimaca često imaju, ili barem imaju želju da imaju više od jednog kućnog ljubimca. Bilo da su u pitanju mačke ili psi ili čak neke neobičnije rase životinja, veoma je važno da o svim ljubimcima brinete adekvatno i sa najvećom pažnjom koju životinje zaslužuju.

Pets montage jigsaw

Najčešći slučaj je da se porodica peviše prepusti uživanju u velikoj radosti zbog novog ljubimca i da pomalo zapostavi ljubimca koga već ima u kući. Životinje takođe imaju emocije i neće im se svideti iznenadna promena u ponašanju pa je izuzetno važno da svi članovi porodice nastave da maze i obasipaju pažnjom ‚‚starije” kućne ljubimce.

Još jedan važan faktor je da pomognete vašim ljubimcima da polako počnu da žive zajedno. Životinjama je potrebno vreme da se prilagode novom okruženju u koje spadaju ljudi i drugi kućni ljubimci. Nema svrhe da forsirate kućne ljubimce da budu zajedno i da očekujete da ostvare prisnost. Oni bi trebalo da se uvedu u kontrolisano okruženje u kome ima dosta distrakcija. Novi ljubimac mora da dobije poverenje u svom novom domu a za to je potrebno malo vremena. Takođe je dobra ideja da u početku hranite vaša dva kućna ljubimca na različitim mestima i u različito vreme.