Kako psu da ulepšate život?

Svima je dobro poznato da su male stvari važne u životu pa vam zato preporučujemo da napravite nekoliko malih koraka koji će psu ulepšati svakodnevicu.

Vlasnici pas imaju različita kućna pravila za svoje ljubimce – neki im dozvoljavaju da se penju po nameštaju i spavaju u njihovom krevetu. Ono što će psu ulepšati život jeste to da mu vlasnik zabranjeno voće pruži na neki drugi način. Na primer, ako svom psu ne date da spava u vašem krevetu, nabavite mu krevet ili jastuke na raznim mestima u kući.

Vlasnici pasa vole svoje ljubimce i znaju da cene to što su uvek uz njih, kao što im i godi nepodeljena pažnja koju dobijaju kad je vreme za šetnju ili jedan od dnevnih obroka.

Psi su i rođeni komičari – možda se neće baš okliznuti na koru od banane, ali s vremena na vreme učiniće nešto podjednako zabavno. Nema baš nikakve sumnje kako su psi odlični, kako za fizičko tako i za naše mentalno zdravlje.

Gotovo će svaki vlasnik psa reći kako mu je nemoguće zamisliti život bez svog ljubimca, ipak dinamika između dve vrste u kući može biti značajno različita. U nekim domovima pas ima glavnu reč, a u nekim čovek. Čini nam se kako je zapravo važno pronaći kompromis i psu omogućiti što ugodniji život, ali ne na nauštrb vlastitog zadovoljstva.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *