Kako psi pokazuju ljubav

Vlasnici zaljubljeni u svoje ljubimce često sve i svašta protumače kao pseći izraz ljubavi, ali kako te životinje zapravo pokazuju osećanja?

Gleda vas u oči

Ljudi pogledom u sagovornika daju do znanja da obraćaju pažnju na ono što govori neka osoba. Psi gledaju jedan drugom u oči kao znak agresije. A, u slučaju ljudi, pseći pogled u vlasnikove oči znači privrženost.

Kad vas pas opušteno gleda direktno u oči, to znači da mu je prijatno u vašoj blizini.

Reaguje na vaš glas

Nakon dugog dana na poslu praktično nema ništa lepše nego kad vas pas veselo dočeka kod kuće. Psi svojim vlasnicima pružaju poseban osećaj zajedništva i bliskosti jer će gotovo uvek dotrčati kad ih pozovete.

spavanje pas

Voli vaš miris

Psi dobrim delom pamte događaje putem mirisa. Ako se nešto loše dogodilo, mirisi vezani uz taj događaj mogli bi dugo, ako ne i zauvek, kod psa uzrokovati loše osećaje. S druge strane, kad pas poveže miris s nečim dobrim, neće se stideti da to i pokaže, a vlasnici su često izvor sreće i ljubavi svojim ljubimcima.

Maše repom

Psi ne mašu repom samo kad pokazuju ljubav prema vlasniku, već u mnogim drugim situacijama. Pseće mahanje repom vrlo je kompleksno i ponekad čak ima agresivne konotacije. Pas koji maše repom koji je u ravni sa njegovim telom dobar je znak – vaš ljubimac je veseo i sretan je što vas vidi. Šta vas vaš pas više voli, to će mu rep više naginjati u desno.

Ušuška se s vama

Ako vam ne smeta da se izležavate  s ljubimcem, pas koji vas voli definitivno će želeti da vam bude najbliže što može. Psi ustvari sa potrebom za blizinom pokazuju ljubav – ponekad će leći na vas ili pokraj vas, možda samo nasloniti šapu na vas.

Otvorena usta

Kad pas ima otvorena usta i opušteno vas gleda, to je takođe znak ljubavi. Opušteni i zadovoljni psi zapravo se smeše otvorenim ustima, baš kao i ljudi.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *