Kako pronaći izgubljenog psa?

Popularni sajt Bored Panda objavio je savet čitaocima anonimnog korisnika koji nije mogao da pronađe svog psa 12 dana.

Vlasnik je tražio psa u gustoj šumi, gde je naišao na grupu lovaca koji su mu dali nekoliko korisnih saveta, s obzirom na to da se i njima dešavalo da neki od njihovih pasa ponekad nestane.

Ono što je najvažnije jeste da uzmete komad odeće koji ste nosili barem jedan dan (što duže, to bolje) jer ona nosi vaš miris. Odnesite tu odeću na mesto na kojem ste poslednji put videli svog psa i ostavite je tu.

PetTronix

Ukoliko vaš pas ima neku omiljenu igračku, transporter ili bilo koji drugi predmet koji bi mogao da sadrži čestice poznatih mirisa, ponesite taj predmet i ostavite i njega tu. Možete i da ostavite pismenu molbu prolaznicima da ne diraju stvari jer na taj način povećavate verovatnoću za pronalaženje svog ljubimca.

Osim odeće i poznatih predmeta, ostavite i posudu s vodom, jer je pas najverovatnije već žedan, ali ne i hranu da se oko nje ne bi okupile životinje koje bi vaš pas želeo da izbegne.

Potrudite se da posećujete navedeno mesto svaki dan, a još bolje bi bilo da to činite nekoliko puta dnevno.

Iako mnogi vlasnici smatraju da je dozivanje najbolji način za pronalaženje izgubljene životinje, veliki broj ljudi uspeo je da se opet ujedini sa svojim ljubimcima zahvaljujući ovom savetu.

izvot. B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *