Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Kako napraviti igračke za pse

Svi koji čuvaju psa kao kućnog ljubimca dobro su upozati sa tim da psima trebaju igračke na kojima će vežbati svoju vilicu i na taj način ispoljiti višak energije i razonoditi se. Igračke za pse danas možete kupiti u svakom pet šopu, no nekad se javi problem nezainteresovanosti za kupljenu igračku, a nekad se igračka vrlo brzo pocepa ( to bi značilo da se psu svidela ) te na svakih par dana morate kupiti novu.

Igračke za pse  napravljene od starih čarapa mogu poslužiti kao dobra zanimacija vašem kućnom ljubimcu barem dok ne kupite novu igračku. Dovoljno je nekoliko pocepanih čarapa koje ćete uvezati ili napuniti i pas će dobiti novu igračku.

Igračku za svog ljubimca možete napraviti tako što ćete nekoliko čarapa iseći na trakice a zatim te trakice uvezati u gornjem delu. Kada uvežete trakice grupišite ih u tri deblje  i povezujte čvorovima grupisane trake. Vežite čvorove dokle god vam dužina trake to dozvoljava i zategnite  svaki čvor najviše što možete.

Igracke Za Pse - Uradi Sam

Pored vezivanja čvorova postoji i jednostavniji način da napravite igračku za svog psa. Jednu čarapu napunite sa nekoliko krpica, čarapica ili sa malo slame i dobro uvežite vrh. Nikada nemojte puniti igračke za pse sunđerom, vatom ili stiroporom. Za punjenje koristite dužu ćarapu koju ćete obmotati više puta oko punjenja tako što ćete staviti unutra na primer dve čarape i dobro zategnuti pa okrenuti ostatak čarape još jednom oko oblika koji ste dobili, opet uvrnite pa još jednom okrenite čarapu oko lopte i vežite. Na ovaj način dobijate tri sloja oko loptice umesto jednog kada biste samo napunili i vezali vrh čarape.

Stare Čarape Kao Igračke Za Pse

Da biste napravili igračke za pse možete koristiti i druge krpice koje imate, umesto čarapa može to biti oštećena garderoba ili deo prekrivača. Bitno je samo da sa tkanine uklonite bilo kakve plastične ili metalne delove poput drikera ili dugmadi, da izvadite vatu ili sunđer ukoliko ih ima.