Kako izabrati dobrog grumera?

Da li vas svaki put kada treba da okupate psa zaboli glava ili počnu da vas žigaju leđa? Pa, možda je vreme da pronađete profesionalnog frizera za vašeg psa. Međutim, pronalaženje pravog grumera može biti težak zadatak, kao uostalom i pronalaženje pravog frizera. Naravno, želite da vaš pas izgleda odlično i da se oseća sjajno, ali takođe želite da budete sigurni da će sve proći bezbedno tokom šišanja i kupanja. Zato treba da obratite pažnju na ove stvari:

Postavite pitanje

Pri izboru GROOMERA za vašeg ljubimca, veoma je važno da se raspitate o njegovom iskustvu. Pitajte koliko on / ona dugo radi ova posao, za oje je rase specijalizovan i koliko je vešt u šišanju rase koju vi imate? Pitate da li prisustvuje na edukacijama i seminarima. Dobar grumer će uvek biti zainteresovan za boravak na nekom seminaru, jer će na taj način imati doedukaciju. Dobar grumer će takođe biti u mogućnosti da vam pruži listu klijenata. Ne zaboravite, da grumeri nisu licencirani u većini država, a trebalo bi bar da im tražite overenu potvrdu od škole Dog Grooming.

Apricot poodle after a bath, isolated on white background

Proverite salon

Prilikom posete salonu, veoma je važno da obratite pažnju na okolinu. Evo nekih pitanja koje treba postaviti: Gde se psi čuvaju? Kako su mašinice, makaze i lopatice… očišćeni? Da li traže potvrdu da su kućni ljubimci koji dolaze na šišanje vakcinisani.

Ukoliko imate buldoga ili mopsa, morate da pitate GROOMER kako će osušiti vašeg ljubimca. Ove vrste pasa ne smeju da imaju vruću dlaku odnosno vruće duvanje fena. Isto važi i za starijeg ljubimca ili ljubimca sa posebnim zdravstvenim potrebama.

Koliko to košta

Cene za šišanje, kupanje, doterivanje psa variraju od salona do salona i važno je da budete sigurni i da znate šta je uključeno u cenu za grooming servisa.  Da li će groomer izrezati nokti, očistiti uši, oprati  zube… Koji tip šampona i preparata koriste? Ako vaš veterinar preporučuje određeni šampon, da li treba da ga donesete? Možda ćete želeti da pitate da li će grumer iscediti analnu žlezda vašeg psa. (Ako vaš pas ima problem sa svojim analnim vrećicama, to je nešto što treba da se proveri veterinar.) Postavljanjem ovih pitanja šta je sve uključeno u cenu neće biti iznenađenja kada uzmete svog psa posle tretmana.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *