Kako igranje sa psom podstiče njegov razvoj?

Da bi sprečili pseću dosadu, vlasnici pasa stalno treba da izmišljaju razne igre i trikove.

Ovo važi kako za mlade, tako i za one starije pse, igre u kući ili u dvorištu, jer ne može svako da ide na specijalne terene za igru pasa.

Ovakve igre su posebno dobre za plašljive i nesigurne pse.

Može se početi od najobičnije igre skrivanja parčića hrane ili neke grickalice pod gomilom lišća, koje pas treba da pronađe, ili da preskoči neku prepreku da bi došao do nagrade.

Igre pomoću raznih sprava su pravi džoging za mozak psa.

Možete napraviti interesantnu igračku od obične cevi od pleksiglasa ili nečeg sličnog. Kroz cev se probuše rupe, a kroz rupe se provuku štapići. Na svakom štapiću se nalazi loptica iz kinder jajeta, a u svakoj loptici grickalica za vašeg ljubimca. Pas će izvlačiti štapiće iz rupa, i tako će loptice padati na zemlju. Odmah izvadite grickalice iz loptica i nagradite svog ljubimca koji se ponašao kao pravi majstor za igrarije.

Pas trči sa štapom

Takođe možete napraviti i dvocevnu spravu pomoću vodovodnih cevi i kolena. Ova jednostavna igra se sastoji u tome da se u jedan kraj cevi ubaci igračka – loptica, a pas je mora dočekati sa druge strane i doneti svom vlasniku. Čemu sledi nagrada. Još bolje je ako pas nauči da sam ubacuje lopticu u jedan kraj cevi, a vlasnik je dočeka na drugom kraju, pa je kroz drugu cev ponovo pošalje ljubimcu.

Postoje brojne mogućnosti kako pomoću raznih cevi, dasaka i drugog materijala možete napraviti skalamerije koje kriju grickalice i igračkice koje će vaš pas sa radošću otkrivati. Važno je samo da mu posvetite malo vremena i da pustite mašti na volju.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *