Kako da usrećite svog psa ove jeseni

Jesen ima svoje loše strane kad su psi u pitanju – od kraćih dana (manje igre) do hladnijeg vremena. Ali, ne nervirajte se nije sve sivo i crno. Jesen ima i svoje prednosti

Nega dlake

Sezonsko menjanje dlake verovatno nije omiljena stvar vlasnicima, tu se ne može ništa. Najbolje je da počnete redovno i strpljivo četkati svog psa. Povremene kupke takođe nisu naodmet.

Pokušajte da ne gledate na četkanje svog psa kao obavezu već kao priliku za povezivanje i bliskost. Nagradite ga ako je miran kako bi povezao poslastice sa pranjem i kupkama.

Obroci

Zdrav pas srećan je pas, a dobra hrana je deo očuvanja zdravlja ljubimca. Ishrana pasa ne svodi se samo na punjenje činijice suvom hranom.

Nemojte psu puniti činiju svaki put kad vidite da je prazna. Pobrinite se da znate koliko ljubimac ima kilograma i koja mu je idealna težina. Nemojte mu davati ostatke sa stola baš svaki dan i pazite što mu dajete kad je u pitanju ljudska hrana jer su neke namirnice opasne za pse.

Ukratko, informišite se kako najbolje hraniti svog psa, a on će vam nesumnjivo biti zahvalan s obzirom na to da kod životinja ljubav definitivno ide preko želuca.

pas

Jesenje spremanje

S obzirom na to da nisu baš sve igračke bezopasne, pobrinite se da nemate nekakve takve u njegovoj kolekciji. Igračke oštrih ivica nisu dobra ideja, ni igračke na užetu. Izbegavajte sve što bi pas mogao progutati.

Igračke na baterije ne bi se trebale ostavljati sa psom nasamo. Najpametnije je imati nekoliko potpuno sigurnih igračka za koje znate da ih ljubimac voli nego brdo različitih stvari s kojima se retko igra.

Zajedničko vreme

Dolaskom hladnijih dana, većina nas biće češće kod kuće, a ponekad je napolju jednostavno toliko ružno vreme da nemamo izbora nego ne izvesti psa u šetnju. To ne znači da ne možete provesti vreme sa svojim psom. S obzirom na to da ste već odvojili vreme za šetnju svog ljubimca, igrajte se s njim.

Naučite svog psa da traži određene predmete (uz pomoć mirisa i poslastica) pa ih sakrijte po kući kako bi ljubimac vežbao njuh ili ga jednostavno naučite da vam vraća neku igračku nakon što ste je bacili.

Naravno, ne morate biti aktivni sa psom. Možete se podjednako lako izležavati i maziti sa njim.

Priprema za praznike

Iako možete svom psu kupiti neki poklon za praznike, nismo na to mislili. Ono što smo imali na umu je poučavanje nekoliko jednostavnih naredaba kako biste bili sigurni da nećete imate nepredviđenih problema 1 kad počne praznična gungula.

Vaš pas bi trebao znati da mirno čeka ispred vrata ( i da ne skače na nikoga), uvek da dođe kad ga zovete i uvek da pusti što god mu je u ustima kad mu to naredite. Takođe ga je mudro naučiti i da ne žica.

Jednom kad ljubimac savlada navedene stvari, biće vam lakše kada vam dođu gosti, a i on će biti zadovoljniji.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *