Kako da uspešno dresirate svog ljubimca

Psi su vrlo intaligentne i sposobne životinje, ali njihova inteligencija mora se usmeriti na pravi put. Postoji jako mnogo različitih rasa pasa, i naravno svaki je drugačiji. U ovom članku, objasniću vam kako da uspešno dresirate svog ljubimca.

Kako dresirati psa

Kada kupite novog člana porodice, vašeg još uvek malog ljubimca, morate se i ophoditi prema njemu tako. Najbitnija i jedna od početnih stvari je kako naučiti psa da ne vrši nuždu u kući. Morate ga voditi jako često napolje, a kada se olakša u kući, njegov izmet stavite na novine i prinestite ga da to vidi. Kako vreme prolazi, naučiće.

poodle-with-children

Druga stvar je konkretno dresiranje, „dodji“, „daj šapu“ isl.. Kada želite da vaš pas dodje do vas, zovite ga kratko i jasno po imenu, i ako ne posluša iz prvog puta, nastavite sa dozivanjem. Kada dodje do vas, obavezno ga nekako nagradite, ili ga pomilujte ili ga na primer pustite da malo slobodno trči po parku.

 

Što se tiče malo kompleksnijih radnji kao što je „daj šapu“, moraćete svom psu da posvetite malo više vremena. Ovu radnju naučićete ga tako što ćete mu reći njegovo ime i zapovest koja glasi „daj mi šapu“. Kada mu to kažete, podićićete mu jednu šapu. On će tada shvatiti šta treba da radi i svaki sledeći put će to uraditi. I za ovu obavljenu naredbu, obavezno nagradite.

 

Vašeg ljubimca morate naučiti da izvrši i naredbu „sedi“. To ćete izveesti tako što ćete mu reći glasno i jasno njegovo ime i naredbu. Naravno tada on neće razumeti i zato Vi morate svojim rukama polako da mu spustite zadnji deo tela u sedeći položaj. Ponovite ovu radnju nekoliko puta i pas će i to naučiti.

Saveti

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *